Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Oisterwijk

Direct energie vergelijken in Oisterwijk? Via onze website doorzoek je overzichtelijk alle erkende bedrijven als Essent en Eneco. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Oisterwijk de laagste prijs biedt. Voorts vergaar je via onze vergelijker waardevolle informatie over zaken als de overstapservice en vaste of variabele tarieven. Daarbij bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oisterwijk (www.oisterwijk.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,774
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,239
Gemiddeld verbruik: 1.424 m3 en 3.133 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire maatschappijenonder elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparingen mogelijk tot wel € 315,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapserviceWelke energieleverancier kiezen in Oisterwijk?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in de regio Oisterwijk. Dit varieert van Delta tot aanbieders zoals Engie, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 40 providers. Deze aanbieders werken allemaal op basis van de infrastructuur van Enexis. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden! Uitzoeken welke gas & stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oisterwijk is voor jouw situatie? Geef snel de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas en stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Door middel van onze prijzencheck tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Oisterwijk, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door jouw input in onze vergelijker bekijkt men eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Oisterwijk

 • Vattenfall: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Overal beschikbaar
 • Greenchoice: Verschillende termijnen
 • Budget Energie: Goede welkomstbonus
 • NLE: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Energiedirect.nl: Online facturen bekijken
 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • Oxxio: Scherpe korting
 • Pure energie: Exclusieve aanbiedingen
 • Powerpeers: Handige website
 • Delta: Verschillende termijnen

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen mei 2022)

De voorwaarden van gas & stroom organisaties en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders van het net werkzaam zijn. Elke beheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor logistiek. De netbeheerder in Oisterwijk is Enexis. Vervolgens gebruikt de Gasunie aparte tarieven per regio voor het toevoeren van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Oisterwijk valt in de gasregio 5, 9. Dit mondt uit in een verhoging van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Stats & Facts Oisterwijk

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Oisterwijk
 • Netnummer: 013
 • Bewoners: 25835
 • Hoofdpostcode: 5061
 • Populaire wijk: Verspr.h.

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,774
 • Stroomtarief kwh: €0,239
 • Gem. gasverbruik: 1.424 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.133 kWh
energie-vergelijken-oisterwijk

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met je contactgegevens. Onder andere aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Oisterwijk bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.424 m3 + 3.133 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Rondom contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls is het voordeliger om elk jaar opnieuw een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle interessante aanbieders + contracten. Bij alle pakketten bekijk jij info als herkomst energie, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Oisterwijk, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte leverancier beschikbaar? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Onder andere www.vandebron.nl en ook www.allure-energie.nl. Jouw nieuwe aanbieder zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Oisterwijk


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan soms wel €375 opleveren. Daarentegen, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter tref jij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: kouder douchen
 • Praktisch advies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Praktisch advies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bespaaradvies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Praktische tip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze experts adviseren: maak een sport van het overstappen in Oisterwijk. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld is de stelregel: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Oisterwijk. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij 1 jarige contracten krijg jij jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel regelt jouw geselecteerde energie-organisatie het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en kies een nieuwe energieaanbieder. Bedrijven als Oxxio, Powerpeers + Innova energie. Hierna kies je wanneer het contract in moet gaan. De nieuwe organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Via Energiehunter.nl achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.delta.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Oisterwijk vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Oisterwijk en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Oisterwijk

Het merendeel van de bedrijven bieden onderhand groene stroom in Oisterwijk. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval een filter voor “100% groene stroom uit NL”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Oisterwijk vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Oisterwijk bestaan er nogal wat activiteiten binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5060, 5061, 5062, 5063. Als bewoner van wijk Verspr.h. westen en noorden Moerg., Pannenschuur, Heukelom, Buitengebied (Zuid), Omgeving Vinkenberg / Heuvelstraat, Omgeving George Perklaan, Centrum Moergestel, ’t Westend / ’t Seuverick, Bunders / Levenskerk, Buitengebied Kerkhoven, Aterhoef / Klompven, Omgeving Industrieterrein, Centrum Oisterwijk, Verspr.h. oosten en zuiden Moerg., Omgeving Broekzijde kan je soms tegen een gunstig tarief deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Noord-Brabant volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Doorzoek informatie over GreenChoice abonnementen.


Alle plaatsen in deze gemeente