Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Goirle

Direct energie vergelijken in Goirle? Geholpen door de energievergelijker vind je supersnel alle interessante maatschappijen als bijvoorbeeld Pure Energie en Engie. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Goirle het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien vind je op deze pagina handige informatie over topics als energieproblemen en duurzame verwarmingsbronnen. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Goirle (www.goirle.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,758
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,223
Gemiddeld verbruik: 1.453 m3 en 3.262 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenonder elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar tot wel € 485,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappenWelke energieleverancier kiezen in Goirle?

Er zijn nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Goirle. Dat loopt uiteen van Powerpeers tot aan Vattenfall, er zijn opties bij de vleet. In juni 2024 kan je kiezen uit om en nabij 55 energie aanbieders. Zij gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Enexis. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval bieden wij de oplossing. Bekijken welke leveranciers in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Goirle is die past bij jouw verbruik? Geef gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Middels onze prijzencheck check je rap de goedkoopste energieleverancier van Goirle, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Middels selecties maken in de tool bekijkt men eenvoudig een energie-abonnement dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Goirle

 • Vattenfall: Scherpe overstapbonus
 • Essent: Hoge welkomstbonus
 • Eneco: Scherpe welkomstkorting
 • Greenchoice: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Budget Energie: Verschillende termijnen
 • NLE: Grip op verbruik en de kosten
 • Energiedirect.nl: Exclusieve aanbiedingen
 • Engie: Engie Wijzer
 • Oxxio: Goede overstapkorting
 • Pure energie: Zelf een windmolen kiezen
 • Powerpeers: Hoge welkomstbonus
 • Delta: Scherpe welkomstbonus

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De voorwaarden van gas en stroom organisaties en de prijzen variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder in Goirle is Enexis. Tevens verwerkt de Gasunie aparte tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Goirle is ingedeeld in gasregio 5, 9. Dat resulteert in een bijbetaling van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Kerngegevens Goirle

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Goirle
 • (Regio) nummer: 013
 • Bewoners: 23111
 • Hoofdpostcode: 5051
 • Veel gezochte wijk: Goirle-Centrum

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,758
 • Stroomtarief kwh: €0,223
 • Gem. gasverbruik: 1.453 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.262 kWh
energie-vergelijken-goirle

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Goirle ligt dit gemiddeld op 1.453 m3 en nog eens 3.262 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Aangaande contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Normaliter is het slim om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle grote aanbieders + contracten. Van ieder contract zie je details aangaande type energie, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Goirle, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die matcht met jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele aanbieder tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.powerpeers.nl of natuurlijk www.energieflex.nl. De nieuwe aanbieder regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Goirle


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €370 rendement bieden. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder check jij 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: isoleer CV-leidingen
 • Praktisch advies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Praktisch advies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Advies 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bezuinigtip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts zeggen: maak een sport van het overstappen in Goirle. Daarna betaal je het minst voor je energie. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Vaak kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt in beginsel: langlopende contracten zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Goirle. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij een jaarcontract ontvang je elk jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert jouw gekozen gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de voordeligste partij. Populaire bedrijven zijn Oxxio, GreenChoice + Leon energie. Hierna neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Je nieuwe gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij de energievergelijker achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.eon.nl, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Goirle vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Goirle en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Goirle

Veel bedrijven ondersteunen momenteel groene stroom in Goirle. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt onjuist “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer dan de optie “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Goirle vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Goirle zien we nogal wat projectenmet een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5050, 5051, 5052, 5053. Wanneer je woont in wijk Goirle-Centrum, Grobbendonck, De Groote Akkers, De Hoge Wal, Abcoven, Wildackers, ’t Ven, De Boschkens, De Hellen, De Nieuwe Erven, Hoogeind, Sportpark Van den Wildenberg, Bedrijventerrein Tijvoort, Verspreide huizen Goirle, Riel, Bedrijventerrein Riel, Sportpark De Krim, Verspriede huizen Riel kan je vaak tegen een gunstig tarief meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Noord-Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Lees verder alles over Energiedirect contracten.


Alle plaatsen in deze gemeente