Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Drimmelen

Snel online energie vergelijken in Drimmelen? Aan de hand van de energievergelijker doorzoek je supersnel alle bekende bedrijven als bijvoorbeeld Vattenfall & Oxxio. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Drimmelen de laagste prijs biedt. Tevens lees je via de Energiehunter waardevolle informatie over thema’s zoals verschillende gasregio’s en verschillende contracttypes. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Drimmelen (www.drimmelen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,774
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,215
Gemiddeld verbruik: 1.467 m3 en 3.328 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende bedrijven in een overzicht
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar tot wel € 215,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Drimmelen?

Wij zien best veel energieleveranciers beschikbaar in Drimmelen. Dat gaat van Pure Energie tot Energiedirect, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel kun je kiezen uit circa 50 providers. Deze leveranciers werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Enexis. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de oplossing. Uitzoeken welke aanbieders er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Drimmelen is? Vul moeiteloos de eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Maar, energie-aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van onze prijzencheck bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Drimmelen, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van filteren in onze vergelijker detecteren jullie probleemloos een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Drimmelen

 • Vattenfall: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Goede welkomstkorting
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Greenchoice: Windvangers
 • Budget Energie: MijnBudgetEnergie account
 • NLE: Scherpe korting
 • Energiedirect.nl: Meerdere contracten
 • Engie: Vaste energieprijzen
 • Oxxio: Transparante prijzen
 • Pure energie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Powerpeers: Altijd bereikbaar
 • Delta: Online account

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De condities van gas en stroom organisaties en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Drimmelen betreft Enexis. Eveneens calculeert de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het transport van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Drimmelen valt onder gasregio 5, 9. Dat vloeit voort in een verhoging van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Cijfers en feiten Drimmelen

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,774
 • Stroomtarief kwh: €0,215
 • Gem. gasverbruik: 1.467 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.328 kWh
energie-vergelijken-drimmelen

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Drimmelen gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.467 m3 plus 3.328 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken bepalen de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Inzake prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Veelal is het voordeliger om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle populaire aanbieders + contracten. Bij ieder contract tref je info aangaande herkomst energie, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Drimmelen, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende aanbieder tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Bijv. www.delta.nl of natuurlijk www.vrijopnaam.nl. De betreffende aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Drimmelen


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €310 korting realiseren. Echter, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand check jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bezuinigtip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Praktisch advies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Praktisch advies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bespaartip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Drimmelen. Zo ben je het voordeligst uit. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Normaal worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie is het principe: langlopende contracten zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Drimmelen. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt je betreffende gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en ga voor een nieuwe partij. Bedrijven als Vattenfall, GreenChoice of Allure energie. Bij de volgende stap bespreek je wanneer het contract in moet gaan. De geselecteerde energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Dankzij onze website check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.engie.nl, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij lage prijzen en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Drimmelen vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Drimmelen en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Drimmelen

De meeste bedrijven ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Drimmelen. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groene stroom uit Nederland”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Drimmelen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Drimmelen bestaan er tegenwoordig allerlei initiatievenmet een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4924. In en rondom wijk Made, Drimmelen, Terheijden, Wagenberg, Lage Zwaluwe, Hooge Zwaluwe kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Noord-Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Woning met zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Check ook onze Vijf praktische bespaartips en lees info op pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Doorzoek informatie over GreenChoice pakketten.


Alle plaatsen in deze gemeente