Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Made

Direct energie vergelijken in Made? Aan de hand van de energievergelijker achterhaal je moeiteloos alle grote leveranciers. Je kunt denken aan Pure Energie & Budget Energie. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Made prijstechnisch het meest interessant is. Voorts vind je op onze website nuttige info info over onderwerpen zoals verschillende gasregio’s en variabele of vaste tarieven. Ook geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Drimmelen (www.drimmelen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2022€0,7665
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2022€0,2398
Gemiddeld verbruik: 1.438 m3 en 3.395 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende bedrijven naast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 255,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gasNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Made?

We zien best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Made. Dat loopt uiteen van Vandebron tot en met Oxxio, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In augustus 2022 heb je de keuze uit zo’n 60 aanbieders. Deze werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Enexis. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context kun jij bij ons terecht. Ontdekken welke organisaties actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Made is in augustus 2022? Vul snel jouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, gas & stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een storing, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van de energievergelijker tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Made, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Via selecties in de tarievenvergelijker checken jullie zonder problemen een energie-abonnement dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Made

 • Vattenfall: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Scherpe welkomstbonus
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Greenchoice: Scherpe korting
 • Budget Energie: Exclusieve aanbiedingen
 • NLE: Gemakkelijk overstappen
 • Energiedirect.nl: Diverse looptijden
 • Engie: Goede korting
 • Oxxio: Uitstekende klantenservice
 • Pure energie: Diverse looptijden
 • Powerpeers: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Delta: Aantrekkelijke welkomstkorting

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen augustus 2022)

De beschikbare producten gas & stroom organisaties en de kosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene netbeheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder heeft eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder in Made heet Enexis. Vervolgens verwerkt de Gasunie verschillende tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport over het landelijke transportnet. Gemeente Drimmelen hoort bij gasregio 5, 9. Dat resulteert in een opslag van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Facts and figures Made

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Drimmelen
 • (Net) nummer: 0162
 • Inwoners: 26815
 • Postcodegebied: 4921
 • Veel gezochte wijk: Made

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,7665
 • Stroomtarief kwh: €0,2398
 • Gem. gasverbruik: 1.438 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.395 kWh
energie-vergelijken-made

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste de basisinfo. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Made gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.438 m3 en 3.395 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult werken door in het energietarief.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake prijszekerheid kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen loont het om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle populaire energie aanbieders. Van ieder contract tref jij specificaties zoals type stroom/gas, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Made, en de overstapbonus. Kies de organisatie die past bij jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante aanbieder tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Zoals www.greenchoice.nl + www.hvcgroep.nl. De door jou gekozen aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Made


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in augustus 2022 kan tot wel €330 rendement bieden. Daarentegen, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters bekijk je 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bezuinigtip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bezuinigadvies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bespaartip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bespaartip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Made. Zo is de besparing het grootst. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. In de regel kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in augustus 2022 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Made. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw gekozen aanbieder de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste partij. Denk aan Oxxio, Delta of Anode energie. Daarna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aanstaande energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van deze website vind je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.energieflex.nl, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels voordelige prijzen en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Made vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Made en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Made

Bijna alle bedrijven bieden onderwijl groene stroom in Made. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt onrechtmatig “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat leveranciers 100% transparant zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Made vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Drimmelen zien we steeds meer acties rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4920, 4921. Wanneer je woont in wijk Made, Drimmelen, Terheijden, Wagenberg, Lage Zwaluwe, Hooge Zwaluwe kan je meer en meer vrij voordelig bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Noord-Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen installeren
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl. Bekijk details over Pure Energie tarieven.