Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Den Hout

Meteen energie vergelijken in Den Hout? Via de energievergelijker achterhaal je eenvoudig alle grote maatschappijen. Je kunt denken aan Powerpeers en Engie. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Den Hout de scherpste prijs kan bieden. Voorts bekijk je op deze website handige info over onderwerpen als bijv. maatschappijen en slimme thermostaten. Voorts komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oosterhout (www.oosterhout.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2022€0,7664
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2022€0,2397
Gemiddeld verbruik: 1.424 m3 en 3.361 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 260,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapserviceWat zijn goede energieleveranciers in Den Hout?

Wij zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Den Hout. Dat gaat van GreenChoice tot bijvoorbeeld Essent, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel is het aanbod ongeveer 50 organisaties. Deze maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden! Bekijken welke energie-aanbieders er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Den Hout is in augustus 2022? Vul gemakkelijk de gevraagde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een stroomstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van onze prijzencheck bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Den Hout, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Via jouw input in de vergelijkingstool achterhalen jullie moeiteloos een energieproduct dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Den Hout

 • Vattenfall: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Eigen account
 • Greenchoice: Met opties voor salderen
 • Budget Energie: Persoonlijk contact
 • NLE: Duidelijke website
 • Energiedirect.nl: Online facturen bekijken
 • Engie: Transparante prijzen
 • Oxxio: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Pure energie: Stroom uit eigen windprojecten
 • Powerpeers: Met opties voor salderen
 • Delta: Aantrekkelijke welkomstbonus

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen augustus 2022)

De condities van gas & stroom leveranciers en de vergoedingen verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er verschillende netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Den Hout heet Enexis. Eveneens gebruikt de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het transporteren van het gas via haar leidingnet. Gemeente Oosterhout valt onder gasregio 5, 9. Dat betekent een aanvulling van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten over Den Hout

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Oosterhout
 • (Regio) nummer: 0162
 • Aantal inwoners: 54018
 • Centrale postcode: 4911
 • Lokale wijk: Oosterhout-Centrum

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,7664
 • Stroomtarief kwh: €0,2397
 • Gem. gasverbruik: 1.424 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.361 kWh
energie-vergelijken-den-hout

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Den Hout is dat gemiddeld 1.424 m3 en 3.361 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Dit alles hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Betreffende contracttermijn kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Door de bank genomen is het verstandig om ieder jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij ieder abonnement achterhaal je gegevens aangaande soort stroom/gas, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Den Hout, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die in lijn is met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante korting gevonden? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de maatschappij. O.a. www.eneco.nl en ook www.vastelastenbond.nl. De betreffende energie-partij regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Den Hout


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in augustus 2022 kan in sommige gevallen wel €330 rendement bieden. Desondanks, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Via onze hunters vind je 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: wassen op 30 graden
 • Praktische tip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Praktisch advies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Advies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Praktisch advies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Den Hout. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in augustus 2022 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie geldt: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Den Hout. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden een concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard regelt jouw nieuwe energie-aanbieder de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een beschikbare energieaanbieder. Denk aan Oxxio, Budget Energie en ook Vastelastenbond. Hierna kies je de ingangsdatum (start levering). De gekozen energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.essent.nl, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Den Hout vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Den Hout en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Den Hout

Het gros van de bedrijven bieden onderwijl groene stroom in Den Hout. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groene stroom uit Nederland”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Den Hout vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Oosterhout kennen we diverse stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4911. In huizenbezitter in wijk Oosterhout-Centrum, Slotjes, West, Strijen, Leijsenakkers, Oosterheide, Dommelbergen, Vrachelen, Industrieterrein Zuid, Industrieterrein Noord, Buitengebied Oosterhout, Den Hout, Oosteind, Dorst kan je wellicht zeer betaalbaar meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Noord-Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Lees verder alles over Oxxio tarieven.