Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Oosterhout

Op je gemak energie vergelijken in Oosterhout? Met behulp van de energievergelijker tref je supersnel alle relevante energiebedrijven als bijv. Powerpeers en Budget Energie. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Oosterhout de scherpste prijs kan bieden. Bovendien vind je via de energievergelijker belangrijke informatie over zaken als energiegebruik in de regio en vaste en variabele tarieven. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oosterhout (www.oosterhout.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,775
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,240
Gemiddeld verbruik: 1.438 m3 en 3.165 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders bij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 460,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenWat zijn de beste energieleveranciers in Oosterhout?

We zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Oosterhout. Van GreenChoice tot aanbieders zoals Essent, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig zijn het zo’n 55 leveranciers. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Enexis. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval biedt onze tool de oplossing. Achterhalen welke energiemaatschappij actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oosterhout is die past bij jouw verbruik? Vul vlug je persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Maar, energie-aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van de energievergelijker vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Oosterhout, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Geholpen door filteren in de tool bekijk jij zonder problemen een product dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Oosterhout

 • Vattenfall: Hulp bij elektrisch rijden
 • Essent: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Eneco: Scherpe overstapbonus
 • Greenchoice: Goede overstapkorting
 • Budget Energie: Ook flexibele prijzen
 • NLE: Eigen account
 • Energiedirect.nl: Overzichtelijke contracten
 • Engie: Scherpe overstapbonus
 • Oxxio: Goede welkomstkorting
 • Pure energie: Hoge overstapbonus
 • Powerpeers: Scherpe overstapbonus
 • Delta: Goede welkomstbonus

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom organisaties en de energiekosten variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders van het net verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder in Oosterhout is Enexis. Daarbij rekent de Gasunie specifieke tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via haar leidingnet. Gemeente Oosterhout valt in de gasregio 5, 9. Dit houdt in een aanvulling van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Informatie over Oosterhout

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Oosterhout
 • Netnummer: 0162
 • Bewoners: 54018
 • Hoofdpostcode: 4909
 • Populaire wijk: Oosterhout-Centrum

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,775
 • Stroomtarief kwh: €0,240
 • Gem. gasverbruik: 1.438 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.165 kWh
energie-vergelijken-oosterhout

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je contactgegevens. Onder andere het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Oosterhout is het gemiddelde verbruik ong. 1.438 m3 + 3.165 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Door de bank genomen loont het om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten tref jij data over type energie, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Oosterhout, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende aanbieding gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Zoals www.greenchoice.nl en www.cleanenergy.nl. De door jou gekozen leverancier zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Oosterhout


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €395 opleveren. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters tref je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: gebruik niet de standby modus
 • Advies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Tip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Praktisch advies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Praktisch advies 5: zet de verwarming een graadje lager

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Oosterhout. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Oosterhout. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij een jaarcontract krijg je ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de betreffende gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste energieaanbieder. Onder andere Eneco, GreenChoice en Huismerk energie. Daarna selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. De aanstaande gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van Energiehunter.nl tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.delta.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lage kosten en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Oosterhout vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Oosterhout en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Oosterhout

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Oosterhout. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat maatschappijen een groene strategie voeren? Gebruik dan zeker voor “Groen uit Nederland”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Oosterhout vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Oosterhout kennen we meerdere plannen met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4909. In en rondom wijk Oosterhout-Centrum, Slotjes, West, Strijen, Leijsenakkers, Oosterheide, Dommelbergen, Vrachelen, Industrieterrein Zuid, Industrieterrein Noord, Buitengebied Oosterhout, Den Hout, Oosteind, Dorst kan je soms zeer betaalbaar bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Noord-Brabant volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl. Lees verder alles over Budget Energie abonnementen.


Alle plaatsen in deze gemeente