Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Hooge Zwaluwe

Snel online energie vergelijken in Hooge Zwaluwe? Door gebruik te maken van Energiehunter.nl check je snel en simpel alle bekende energie aanbieders als bijv. Pure Energie en Energiedirect. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Hooge Zwaluwe prijstechnisch het meest interessant is. Voorts lees je op onze website waardevolle info over topics zoals verbruik in de regio en uitleg over jouw energierekening. Daarnaast bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Drimmelen (www.drimmelen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,7667
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,2400
Gemiddeld verbruik: 1.467 m3 en 3.133 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 455,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Hooge Zwaluwe?

Wij zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Hooge Zwaluwe. Van Vandebron tot aanbieders zoals Oxxio, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In juli 2024 kan je kiezen uit om en nabij 55 bedrijven. Deze aanbieders gebruiken allen de infrastructuur van Enexis. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor is de energiehunter toe te passen. Benieuwd welke energiemaatschappij mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hooge Zwaluwe is voor jouw verbruik? Voer vlug je persoonlijke gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van de energievergelijker bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Hooge Zwaluwe, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Via de keuzevakjes in de Energiehunter detecteer jij gemakkelijk een energieproduct dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Hooge Zwaluwe

 • Vattenfall: Transparant en eerlijk
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Goede welkomstbonus
 • Greenchoice: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Budget Energie: Telefonisch contact
 • NLE: Hoge cashback
 • Energiedirect.nl: Goede overstapkorting
 • Engie: Altijd bereikbaar
 • Oxxio: Hoge welkomstbonus
 • Pure energie: Scherpe overstapkorting
 • Powerpeers: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Delta: Goede overstapkorting

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van leveranciers en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er diverse beheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige netbeheerder in Hooge Zwaluwe is Enexis. Eveneens neemt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via haar netwerk. Gemeente Drimmelen valt onder gasregio 5, 9. Dat resulteert in een toeslag van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Stats & Facts Hooge Zwaluwe

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,7667
 • Stroomtarief kwh: €0,2400
 • Gem. gasverbruik: 1.467 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.133 kWh
energie-vergelijken-hooge-zwaluwe

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online overstappen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Hooge Zwaluwe ligt dat gemiddeld op circa 1.467 m3 en 3.133 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Vaak is het slim om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van ieder pakket achterhaal je gegevens over soort energie, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Hooge Zwaluwe, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die klopt met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire aanbieder gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.vandebron.nl en ook www.mainenergie.nl. De gekozen leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Hooge Zwaluwe


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €350 winst geven. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.nl bekijk je 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: let op het energielabel
 • Advies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Advies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Praktisch advies 4: het dak isoleren.
 • Bespaartip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Hooge Zwaluwe. Zo is de besparing het grootst. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Vaak kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Hooge Zwaluwe. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar een hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak verwerkt je nieuwe organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en selecteer een beschikbare maatschappij. Populaire bedrijven zijn Oxxio, Pure Energie en ook Leon energie. Ook selecteer je de ingangsdatum van het contract. Je gekozen leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Middels de energievergelijker bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.greenchoice.nl, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Hooge Zwaluwe vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Hooge Zwaluwe en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Hooge Zwaluwe

Het merendeel van de maatschappijen verschaffen onderwijl groene stroom in Hooge Zwaluwe. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor de selectie “Groen gas/elektra uit Nederland”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Hooge Zwaluwe vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Drimmelen onderscheiden we vele projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4927. In wijk Made, Drimmelen, Terheijden, Wagenberg, Lage Zwaluwe, Hooge Zwaluwe kan je steeds vaker extra voordelig meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Noord-Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook Budget Energie tarieven.