Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Lage Zwaluwe

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Lage Zwaluwe? Middels onze vergelijker check je probleemloos alle bekende bedrijven als Delta en Eneco. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Lage Zwaluwe de beste deal heeft! Daarnaast bekijk je op Energiehunter.nl belangrijke info over items als verschillende aanbieders en slimme thermostaten. Ook bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Drimmelen (www.drimmelen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2022€0,7666
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2022€0,2399
Gemiddeld verbruik: 1.453 m3 en 3.101 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 325,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapserviceWat zijn goede energieleveranciers in Lage Zwaluwe?

Wij zien steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Lage Zwaluwe. Dat gaat van Powerpeers tot aanbieders zoals Engie, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In augustus 2022 moet je een keuze maken uit ruim 55 providers. Zij maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie biedt onze tool de oplossing. Achterhalen welke gas & stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lage Zwaluwe is in augustus 2022? Geef eenvoudig de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, energieleveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Middels de energietarievenvergelijker bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Lage Zwaluwe, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door selecties maken in de energievergelijker zoekt men eenvoudig een overeenkomst dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Lage Zwaluwe

 • Vattenfall: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Online meterstand doorgeven
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Greenchoice: Aantrekkelijke korting
 • Budget Energie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • NLE: Scherpe overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Scherpe korting
 • Engie: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Oxxio: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Pure energie: Eenvoudig verbruik inzien
 • Powerpeers: Grip op verbruik en de kosten
 • Delta: Aantrekkelijke welkomstkorting

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen augustus 2022)

Het aanbod van gas & stroom aanbieders en de energietarieven zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders van het net actief zijn. Iedere beheerder van het net rekent weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Lage Zwaluwe heet Enexis. Daarnaast verwerkt de Gasunie separate tarieven per regio voor het “vervoer” van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Drimmelen valt in de gasregio 5, 9. Dit komt overeen met een opslag van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Cijfers en feiten Lage Zwaluwe

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Drimmelen
 • (Net) nummer: 0168
 • Aantal inwoners: 26815
 • Centrale postcode: 4926
 • Veel gezochte wijk: Made

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,7666
 • Stroomtarief kwh: €0,2399
 • Gem. gasverbruik: 1.453 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.101 kWh
energie-vergelijken-lage-zwaluwe

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste de standaard informatie. Dit gaat over het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Lage Zwaluwe bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.453 m3 + 3.101 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Dit alles beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Door de bank genomen is het verstandig om ieder jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu een handig overzicht met alle interessante energieleveranciers. Bij alle abonnementen zoek je gegevens zoals herkomst energie, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Lage Zwaluwe, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire aanbieder gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de maatschappij. Onder andere www.vandebron.nl en ook www.anode.nl. Jouw nieuwe energie-partij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Lage Zwaluwe


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in augustus 2022 kan ruim €300 rendement bieden. Daarentegen, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand check je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Tip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bezuinigtip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bespaaradvies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Advies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten geven als tip: maak een sport van het overstappen in Lage Zwaluwe. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde wisselen, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in augustus 2022 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En daarnaast krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld is het principe: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Lage Zwaluwe. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verzorgt jouw toekomstige gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Essent, Pure Energie en Energie VanOns. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw gekozen gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Middels deze website check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.leonzeewolde.nl, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via lage kosten en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Lage Zwaluwe vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Lage Zwaluwe en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Lage Zwaluwe

Het merendeel van de energiemaatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Lage Zwaluwe. Op dit front is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groen uit Nederland”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Lage Zwaluwe vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Drimmelen bestaan er tegenwoordig vele activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4926. In en rondom wijk Made, Drimmelen, Terheijden, Wagenberg, Lage Zwaluwe, Hooge Zwaluwe kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Noord-Brabant helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk details over GreenChoice tarieven.