Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Heukelom

Snel energie vergelijken in Heukelom? Met behulp van Energiehunter.nl vind je snel en simpel alle erkende bedrijven als bijv. Essent & Oxxio. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Heukelom de scherpste prijs kan bieden. Ook tref je op onze website bruikbare info over items als bijvoorbeeld gastarieven en zakelijke energie. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oisterwijk (www.oisterwijk.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,7671
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,2404
Gemiddeld verbruik: 1.396 m3 en 3.262 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenin een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar tot wel € 470,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gasWelke energieleveranciers zijn er in Heukelom?

We zien flink wat energieleveranciers in Heukelom. Dat loopt uiteen van Delta tot bijvoorbeeld Engie, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 50 aanbieders. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Enexis. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie biedt onze tool de oplossing. Nieuwsgierig welke gas & stroom bedrijven er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heukelom is voor jouw verbruik? Geef eenvoudig de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas & stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Dankzij de energiehunter check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Heukelom, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van keuzes in de tarievenvergelijker bekijken jullie zonder problemen een contract dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Heukelom

 • Vattenfall: Eigen mobiele app
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Greenchoice: Grip op verbruik en de kosten
 • Budget Energie: Met opties voor salderen
 • NLE: grootste onafhankelijke energieleverancier
 • Energiedirect.nl: Goede welkomstkorting
 • Engie: Goede overstapkorting
 • Oxxio: Goede korting
 • Pure energie: Vaste energieprijzen
 • Powerpeers: 100% duurzaam, geen kolen
 • Delta: Echte groene stroom uit Zeeland

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van aanbieders en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders van het net diensten leveren. Iedere beheerder van het net gebruikt weer andere tarieven voor logistiek. De netbeheerder in Heukelom heet Enexis. Tevens neemt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Oisterwijk maakt deel uit van de gasregio 5, 9. Dit komt overeen met een opslag van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten en cijfers Heukelom

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Oisterwijk
 • (Regio) nummer: 013
 • Inwoners: 25835
 • Hoofdpostcode: 5066
 • Veel gezochte wijk: Verspr.h.

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,7671
 • Stroomtarief kwh: €0,2404
 • Gem. gasverbruik: 1.396 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.262 kWh
energie-vergelijken-heukelom

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Heukelom ligt dat gemiddeld op circa 1.396 m3 en 3.262 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Al deze zaken hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Aangaande contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Normaal kan het uit om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle populaire aanbieders van energie. Bij elk contract bekijk jij data met betrekking tot herkomst energie, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Heukelom, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte kortingsactie tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de maatschappij. Dit kan zijn www.oxxio.nl en www.allure-energie.nl. Jouw aanstaande aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Heukelom


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €370 rendement bieden. Evenwel, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Hieronder check jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Bespaartip 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Tip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bespaaradvies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bespaaradvies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: maak een sport van het overstappen in Heukelom. Dan is de besparing het grootst. Echter, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Heukelom. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten krijg je ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert je geselecteerde gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste of meest populaire leverancier. Denk aan Engie, GreenChoice en Energieflex. Bij de volgende stap kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw gekozen gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Dankzij de energievergelijker tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.hvcgroep.nl, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lage prijzen en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Heukelom vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Heukelom en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Heukelom

Tal van aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Heukelom. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers 100% transparant zijn? Ga dan voor het filter “Groene Energie uit Nederland”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Heukelom vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Oisterwijk bestaan er tegenwoordig nogal wat acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5059, 5066. In huizenbezitter in wijk Verspr.h. westen en noorden Moerg., Pannenschuur, Heukelom, Buitengebied (Zuid), Omgeving Vinkenberg / Heuvelstraat, Omgeving George Perklaan, Centrum Moergestel, ’t Westend / ’t Seuverick, Bunders / Levenskerk, Buitengebied Kerkhoven, Aterhoef / Klompven, Omgeving Industrieterrein, Centrum Oisterwijk, Verspr.h. oosten en zuiden Moerg., Omgeving Broekzijde kan je steeds vaker zeer betaalbaar meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Noord-Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Bekijk info van Essent prijzen.