Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Raamsdonksveer

Meteen energie vergelijken in Raamsdonksveer? Aan de hand van de Energiehunter tref je eenvoudig alle bekende energie aanbieders als bijvoorbeeld Pure Energie en Oxxio. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Raamsdonksveer prijstechnisch het meest interessant is. Verder vind je op Energiehunter.nl uitgebreide info over items als bijv. maatschappijen en vaste en variabele tarieven. Verder geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Geertruidenberg (www.geertruidenberg.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,7668
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,2401
Gemiddeld verbruik: 1.354 m3 en 3.165 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders in een overzicht
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 330,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektraWelke energieleveranciers zijn er in Raamsdonksveer?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in Raamsdonksveer. Van Vandebron tot aanbieders zoals Engie, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 45 energieleveranciers. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het netwerk van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario is de energiehunter toe te passen. Bekijken welke bedrijven je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Raamsdonksveer is? Geef direct de privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, gas en stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij onze handige vergelijker tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Raamsdonksveer, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Geholpen door keuzes in de vergelijkingstool achterhaalt men verrassend eenvoudig een overeenkomst dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Raamsdonksveer

 • Vattenfall: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: In heel Nederland
 • Greenchoice: Goede welkomstkorting
 • Budget Energie: Aantrekkelijke overstapkorting
 • NLE: Ook flexibele prijzen
 • Energiedirect.nl: Goede korting
 • Engie: Persoonlijk energieadvies
 • Oxxio: Oxxio App voor mobiel
 • Pure energie: Scherpe overstapbonus
 • Powerpeers: Met opwekkersvergoeding
 • Delta: Aantrekkelijke korting

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom organisaties en de energiekosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders service verlenen. Elke beheerder heeft eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Raamsdonksveer betreft Enexis. Bovendien heeft de Gasunie aparte tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via haar leidingnet. Gemeente Geertruidenberg hoort bij gasregio 5, 9. Dat resulteert in een vergoeding van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten over Raamsdonksveer

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,7668
 • Stroomtarief kwh: €0,2401
 • Gem. gasverbruik: 1.354 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.165 kWh
energie-vergelijken-raamsdonksveer

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Online overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Start met de basisinformatie. Dat betreft omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Raamsdonksveer gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.354 m3 plus 3.165 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Al deze zaken beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Normaliter is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij ieder abonnement bekijk je informatie aangaande oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Raamsdonksveer, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige prijsaanbieding beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van het bedrijf. O.a. www.powerpeers.nl en ook www.vrijopnaam.nl. De gekozen energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Raamsdonksveer


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €345 korting realiseren. Desondanks, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Via onze hunters tref je 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bespaaradvies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bespaartip 3: was met waterbesparing
 • Bespaartip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bespaaradvies 5: korter douchen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Raamsdonksveer. Zo ben je het voordeligst uit. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Raamsdonksveer. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij alle jaren deze hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt de geselecteerde gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en neem een nieuwe energieaanbieder. Zoals Oxxio, Budget Energie of natuurlijk Qwint. Daarna bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jullie nieuwe maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door www.energiehunter.nl vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.huismerkenergie.nl, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lage kosten en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Raamsdonksveer vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Raamsdonksveer en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Raamsdonksveer

Veel leveranciers verschaffen inmiddels groene stroom in Raamsdonksveer. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet alle “groene energie” komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groene stroom uit Nederland”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Raamsdonksveer vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Geertruidenberg onderscheiden we meerdere stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4940, 4941, 4942. In en rondom wijk Raamsdonksveer, Raamsdonk, Geertruidenberg kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Noord-Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over 5 handige bespaartips of check sites van pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, consumind.nl. Doorzoek informatie over Vandebron tarieven.