Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Berkel-Enschot

Eenvoudig energie vergelijken in Berkel-Enschot? Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je eenvoudig alle relevante energie aanbieders. Je kunt denken aan Powerpeers & Engie. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Berkel-Enschot prijstechnisch het meest interessant is. Voorts verzamel je op deze pagina bruikbare info over topics als bijv. stroomtarieven en concrete energiebespaartips. Voorts vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tilburg (www.tilburg.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,7670
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,2403
Gemiddeld verbruik: 1.382 m3 en 3.230 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire organisaties bij elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 205,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Berkel-Enschot?

We zien meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Berkel-Enschot. Dat loopt van Delta tot en met Engie, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 60 aanbieders. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het netwerk van Enexis. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden! Ontdekken welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Berkel-Enschot voor jou is? Voer direct de gevraagde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Toch, energie-organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Dankzij de energievergelijker tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Berkel-Enschot, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Via selecties maken in de energievergelijker checkt men simpel en snel een energie-abonnement dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Berkel-Enschot

 • Vattenfall: Exclusieve kortingen
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Greenchoice: Eenvoudig verbruik inzien
 • Budget Energie: Scherpe overstapkorting
 • NLE: Eerlijk over groen
 • Energiedirect.nl: Ook modelcontracten
 • Engie: Hoge overstapkorting
 • Oxxio: Eigen account
 • Pure energie: Exclusieve kortingen
 • Powerpeers: Inzicht in energiegebruik
 • Delta: Goede korting

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van maatschappijen en de tarieven zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er verschillende netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder in Berkel-Enschot is Enexis. Eveneens rekent de Gasunie verschillende tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Tilburg behoort tot gasregio 5, 9. Dat vloeit voort in een bijdrage van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Kerngegevens Berkel-Enschot

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Tilburg
 • Netnummer: 013
 • Aantal inwoners: 212941
 • Centrale postcode: 5057
 • Populaire wijk: Centrum

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,7670
 • Stroomtarief kwh: €0,2403
 • Gem. gasverbruik: 1.382 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.230 kWh
energie-vergelijken-berkel-enschot

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Berkel-Enschot ligt dit gemiddeld op 1.382 m3 plus 3.230 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Deze factoren beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom contractduur heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Normaliter is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle populaire energie aanbieders. Bij alle abonnementen achterhaal je gegevens aangaande oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Berkel-Enschot, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die klopt met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige actie gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de leverancier. Zoals www.delta.nl of www.unitedconsumers.com. Jouw aanstaande maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Berkel-Enschot


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €255 voordeel geven. Echter, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.nl lees jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Advies 1: kies voor vloerverwarming
 • Bespaaradvies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Praktische tip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Praktische tip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Praktische tip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Berkel-Enschot. In dat geval ben je het voordeligst uit. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En soms is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Berkel-Enschot. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elk jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal regelt de betreffende gas en stroom organisatie de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste maatschappij. Populaire bedrijven zijn Energiedirect, NLE of natuurlijk Vrijopnaam. Hierna beslis je over de startdatum van het abonnement. Jouw aanstaande energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels de Energiehunter ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.budgetenergie.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Berkel-Enschot vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Berkel-Enschot en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Berkel-Enschot

De meeste leveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Berkel-Enschot. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Gebruik dan de optie “Groen uit NL”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Berkel-Enschot vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Tilburg kennen we steeds meer activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5056, 5057, 5059. Wanneer je woont in wijk Centrum, Oud-Zuid, Oud-Noord, West, Noord, Oost, Zuid, Berkel-Enschot, Reeshof, Udenhout kan je meer en meer zeer betaalbaar meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Noord-Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Lees verder alles over NLE tarieven.