Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Moergestel

Op je gemak energie vergelijken in Moergestel? Met behulp van de Energiehunter vergelijk je snel en simpel alle grote energiebedrijven zoals Essent en Vandebron. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Moergestel prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien lees je via de Energiehunter belangrijke informatie over items als de overstapservice en slimme thermostaten. Tevens vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oisterwijk (www.oisterwijk.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,7672
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,2405
Gemiddeld verbruik: 1.410 m3 en 3.295 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle grote aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Eenvoudig besparen tot wel € 320,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektraWat zijn de beste energieleveranciers in Moergestel?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Moergestel. Dat gaat van Powerpeers tot aan Eneco, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 40 aanbieders. Deze zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiehunter testen. Bekijken welke gas & stroom leveranciers er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Moergestel is op dit moment? Voer direct de gevraagde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, gas & stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er snel een monteur komt. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. D.m.v de energietarievenvergelijker tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Moergestel, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Met behulp van selecties maken in de tool vind jij verrassend eenvoudig een contract dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Moergestel

 • Vattenfall: Scherpe cashback
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Greenchoice: Hoge overstapkorting
 • Budget Energie: Eigen account
 • NLE: Goede overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Scherpe cashback
 • Engie: Meerdere contracten
 • Oxxio: Hoge overstapkorting
 • Pure energie: Eigen account
 • Powerpeers: Aantrekkelijke korting
 • Delta: Transparante prijzen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De producten van bedrijven en de energiekosten variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders van het net actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder in Moergestel heet Enexis. Bovendien calculeert de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het toevoeren van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Oisterwijk valt onder gasregio 5, 9. Dat draait uit op een opslag van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten over Moergestel

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Oisterwijk
 • Regionummer: 013
 • Inwoners: 25835
 • Hoofdpostcode: 5066
 • Populaire wijk: Verspr.h.

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,7672
 • Stroomtarief kwh: €0,2405
 • Gem. gasverbruik: 1.410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.295 kWh
energie-vergelijken-moergestel

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Start met je contactgegevens. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Moergestel gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.410 m3 en 3.295 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Met betrekking tot prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans loont het om eens in de 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle populaire leveranciers en contracten. Bij ieder abonnement lees jij info zoals type energie, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Moergestel, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele aanbieder gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de onderneming. Bijvoorbeeld www.budgetenergie.nl en www.mainenergie.nl. De betreffende leverancier regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Moergestel


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €265 bonus betekenen. Desondanks, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter lees jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bespaaradvies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bespaartip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bezuinigadvies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bespaaradvies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Moergestel. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde switchen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. In de regel vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En misschien beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt is het principe: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Moergestel. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk verzorgt je betreffende gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste of voordeligste aanbieder. Onder andere Oxxio, Delta of Huismerk energie. Daarnaast bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Je aankomende energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.qwint.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Middels lagere tarieven en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Moergestel vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Moergestel en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Moergestel

Het merendeel van de bedrijven bieden onderhand groene stroom in Moergestel. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene energie” label komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groene Energie uit Nederland”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Moergestel vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Oisterwijk kennen we nogal wat stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5066. Wanneer je woont in wijk Verspr.h. westen en noorden Moerg., Pannenschuur, Heukelom, Buitengebied (Zuid), Omgeving Vinkenberg / Heuvelstraat, Omgeving George Perklaan, Centrum Moergestel, ’t Westend / ’t Seuverick, Bunders / Levenskerk, Buitengebied Kerkhoven, Aterhoef / Klompven, Omgeving Industrieterrein, Centrum Oisterwijk, Verspr.h. oosten en zuiden Moerg., Omgeving Broekzijde kan je steeds vaker met financiële bonussen meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Noord-Brabant volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Check ook Vattenfall prijzen.