Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Hilvarenbeek

Gemakkelijk energie vergelijken in Hilvarenbeek? Door gebruik te maken van www.energiehunter.nl tref je overzichtelijk alle bekende leveranciers als Pure Energie & Vandebron. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Hilvarenbeek het goedkoopste contract aanbiedt. Verder verzamel je op Energiehunter.nl uitgebreide info over items als leveranciers en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarnaast verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hilvarenbeek (www.hilvarenbeek.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,765
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,230
Gemiddeld verbruik: 1.424 m3 en 3.165 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende organisaties eenvoudig vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 365,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Hilvarenbeek?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Hilvarenbeek. Van NLE tot Essent, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 40 energie aanbieders. Zij maken allemaal gebruik van het net van Enexis. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval is de energiehunter toe te passen. Ontdekken welke energiemaatschappij er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hilvarenbeek is op dit moment? Geef hieronderde privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Middels onze handige vergelijker check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Hilvarenbeek, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij keuzes in onze vergelijker check jij probleemloos een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Hilvarenbeek

 • Vattenfall: Verschillende termijnen
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Greenchoice: Exclusieve kortingen
 • Budget Energie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • NLE: Met spoed energie aanvragen
 • Energiedirect.nl: Vaste energieprijzen
 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Oxxio: Oxxio App voor mobiel
 • Pure energie: Goede overstapbonus
 • Powerpeers: 100% duurzaam, geen kolen
 • Delta: Vaste energieprijzen

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van energieleveranciers en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Hilvarenbeek heet Enexis. Daarnaast neemt de Gasunie aparte tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Hilvarenbeek vinden we terug in gasregio 5, 9. Dat vloeit voort in een bijbetaling van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Facts and figures Hilvarenbeek

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Hilvarenbeek
 • (Regio) nummer: 013
 • Aantal inwoners: 15164
 • Postcodegebied: 5081
 • Wijk: Hilvarenbeek

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,765
 • Stroomtarief kwh: €0,230
 • Gem. gasverbruik: 1.424 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.165 kWh
energie-vergelijken-hilvarenbeek

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste de basisinformatie. Dit zijn het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Hilvarenbeek ligt dat gemiddeld op circa 1.424 m3 en 3.165 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. De data die je invult hebben effect op jouw energierekening.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake looptijd kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. In de regel is het een goed idee om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is een tabel met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Van ieder pakket bekijk je details m.b.t. soort stroom/gas, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Hilvarenbeek, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire prijsaanbieding beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de energieleverancier. Zoals www.vandebron.nl en ook www.fenor.nl. Jouw nieuwe energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Hilvarenbeek


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €320 voordeel geven. Daarentegen, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Hierna tref jij 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: nemen van led verlichting
 • Bezuinigtip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bespaartip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bespaartip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: profiteer van gratis daglicht

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze experts geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Hilvarenbeek. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt is het principe: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Hilvarenbeek. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt de aanstaande energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Zoals Engie, Delta of Leon energie. Ook selecteer je de startdatum van het abonnement. De toekomstige leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij Energiehunter.nl ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.eon.nl, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van goedkope tarieven en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Hilvarenbeek vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Hilvarenbeek en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Hilvarenbeek

Een groot deel van de aanbieders faciliteren ondertussen groene stroom in Hilvarenbeek. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene energie” komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Neem dan het filter “100% groene stroom uit NL”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Hilvarenbeek vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Hilvarenbeek zien we verscheidene activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5080, 5081, 5084. In huizenbezitter in wijk Hilvarenbeek, Esbeek, Biest-Houtakker, Diessen, Haghorst kan je vaak heel gunstig participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Noord-Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen installeren
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips en bezoek pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Bekijk ook Powerpeers contracten.


Alle plaatsen in deze gemeente