Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Waspik

Op je gemak energie vergelijken in Waspik? Aan de hand van www.energiehunter.nl ontdek je gemakkelijk alle relevante energie aanbieders als bijvoorbeeld Essent en Oxxio. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Waspik de beste deal heeft! Verder lees je op deze website nuttige info info over thema’s als bijvoorbeeld energiegebruik in de regio en zakelijke energie. Verder geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Waalwijk (www.waalwijk.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,7694
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,2427
Gemiddeld verbruik: 1.467 m3 en 3.361 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Besparingen mogelijk tot wel € 270,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gasWelke energieleveranciers zijn er in Waspik?

We zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Waspik. Van GreenChoice tot Vattenfall, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel kun je kiezen uit circa 60 energie aanbieders. Deze aanbieders werken uitsluitend met het net van Enexis. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor bieden wij de oplossing. Weten welke gas en stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Waspik is op dit moment? Voer direct de privé gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas en stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Middels de energiehunter vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Waspik, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. D.m.v de keuzevakjes in onze vergelijker achterhaalt men probleemloos een contract dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Waspik

 • Vattenfall: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Greenchoice: Transparant en eerlijk
 • Budget Energie: Online grip op je kosten
 • NLE: Goede overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Verschillende termijnen
 • Engie: Scherpe overstapkorting
 • Oxxio: Jaarcheck
 • Pure energie: Diverse looptijden
 • Powerpeers: Scherpe overstapbonus
 • Delta: Groene stroom uit NL en Europa

Wat kost energie in de regio? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten gas & stroom maatschappijen en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er nogal wat netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder verwerkt weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder in Waspik betreft Enexis. Daarbij neemt de Gasunie wisselende tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via haar netwerk. Gemeente Waalwijk is ingedeeld in gasregio 5, 9. Dit komt overeen met een toeslag van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Kerngegevens Waspik

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Waalwijk
 • Regionummer: 0416
 • Bewoners: 47021
 • Centrale postcode: 5165
 • Wijk: Waalwijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,7694
 • Stroomtarief kwh: €0,2427
 • Gem. gasverbruik: 1.467 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.361 kWh
energie-vergelijken-waspik

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste de basisinformatie. Dit zijn samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Waspik ligt dat gemiddeld op circa 1.467 m3 en nog eens 3.361 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles hebben effect op jouw energierekening.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijszekerheid kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. In de regel kan het uit om jaarlijks een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle populaire energieleveranciers. Van elk contract bekijk je informatie als oorsprong energie (groen of grijs), type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Waspik, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte aanbieding beschikbaar? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Denk aan www.greenchoice.nl of www.hvcgroep.nl. De gekozen energiemaatschappij regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Waspik


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan soms wel €290 besparen. Echter, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Onderstaand lees je vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: gebruik niet de standby modus
 • Bespaaradvies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bezuinigadvies 3: dekens op de bank leggen.
 • Bespaartip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Praktische tip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Waspik. Daarna ben je het voordeligst uit. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Normaal worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Waspik. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal regelt jouw toekomstige energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de voordeligste energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Energiedirect, Budget Energie of natuurlijk Huismerk energie. Ook kies je wanneer het contract in moet gaan. Jouw toekomstige aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij deze website ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.vrijopnaam.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Waspik vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Waspik en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Waspik

Het merendeel van de bedrijven bieden onderwijl groene stroom in Waspik. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet elk groene energie label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan zeker weten “Groen gas/elektra uit Nederland”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Waspik vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Waalwijk onderscheiden we nogal wat projectenmet een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5162, 5165. Als inwoner van wijk Waalwijk, Sprang-Capelle, Waspik kan je soms zeer betaalbaar participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Noord-Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Dak met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk info van NLE kosten.