Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Gilze en Rijen

Snel energie vergelijken in Gilze en Rijen? Via de energievergelijker tref je overzichtelijk alle bekende energie aanbieders als bijv. Delta & Vandebron. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Gilze en Rijen de scherpste prijs kan bieden. Tevens vind je op onze website waardevolle informatie over items als energieaansluitingen en variabele of vaste tarieven. Daarnaast bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gilze en Rijen (www.gilzerijen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,757
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,222
Gemiddeld verbruik: 1.438 m3 en 3.230 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle grote maatschappijenin een overzicht
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 250,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldWat zijn populaire energieleveranciers in Gilze en Rijen?

Wij zien meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Gilze en Rijen. Dat gaat van Delta tot aan Energiedirect, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 50 leveranciers. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval biedt onze tool de oplossing. Ontdekken welke gas en stroom organisaties in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gilze en Rijen voor jou is? Voer gelijk je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk ook naar service. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Via de energievergelijker check je snel de goedkoopste energieleverancier van Gilze en Rijen, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van jouw input in de tarievenvergelijker vind je simpel en snel een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Gilze en Rijen

 • Vattenfall: Online account
 • Essent: Scherpe overstapkorting
 • Eneco: In heel Nederland
 • Greenchoice: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Budget Energie: Met opties voor salderen
 • NLE: Goede cashback
 • Energiedirect.nl: Beste energiewebsite
 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • Oxxio: Diverse looptijden
 • Pure energie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Powerpeers: Vaste energieprijzen
 • Delta: Online inzicht in verbruik

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van energie-organisaties en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder heeft zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Gilze en Rijen is Enexis. Tevens calculeert de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het toevoeren van gas via haar leidingnet. Gemeente Gilze en Rijen behoort tot gasregio 5, 9. Dat resulteert in een bijdrage van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Cijfers en feiten Gilze en Rijen

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,757
 • Stroomtarief kwh: €0,222
 • Gem. gasverbruik: 1.438 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.230 kWh
energie-vergelijken-gilze-en-rijen

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met de basisinformatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Gilze en Rijen is dit gemiddeld zo’n 1.438 m3 + 3.230 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Deze details bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracten heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Meestal loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is de totaallijst met alle interessante aanbieders van energie. Bij ieder pakket achterhaal je gegevens aangaande type stroom/gas, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Gilze en Rijen, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een mooie actie gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de onderneming. O.a. www.nle.nl of www.vrijopnaam.nl. Jouw toekomstige maatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Gilze en Rijen


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €320 korting realiseren. Echter, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder lees jij 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Advies 1: led-lampen gebruiken
 • Advies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Tip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bespaartip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bespaaradvies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Gilze en Rijen. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. In de regel worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij dit type contract profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En wellicht is er sprake van een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Gilze en Rijen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij alle jaren een aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt jouw aankomende gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer een beschikbare aanbieder. Bijvoorbeeld Engie, GreenChoice of Energie VanOns. Daarna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je nieuwe energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels onze website tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.qwint.nl, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lage prijzen en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Gilze en Rijen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Gilze en Rijen en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Gilze en Rijen

De meeste energieleveranciers bieden onderwijl groene stroom in Gilze en Rijen. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Gilze en Rijen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Gilze en Rijen zien we verscheidene acties rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5120, 5121, 5122. In wijk Rijen, Gilze, Molenschot, Hulten kan je vaak relatief goedkoop meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Noord-Brabant volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler installeren
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, overstappen.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook Eneco contracten.


Alle plaatsen in deze gemeente