Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Baarle-Nassau

Meteen energie vergelijken in Baarle-Nassau? Aan de hand van de Energiehunter vergelijk je snel en simpel alle verkrijgbare energieleveranciers zoals Powerpeers en Eneco. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Baarle-Nassau prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij verzamel je via onze vergelijker uitgebreide info over zaken als bijv. verbruik in de regio en salderen. Tevens geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Baarle-Nassau (www.baarle-nassau.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,760
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1.396 m3 en 3.198 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Gemiddelde besparing van € 500,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldWat zijn populaire energieleveranciers in Baarle-Nassau?

Wij zien best veel energieleveranciers actief in Baarle-Nassau. Dat loopt van Vandebron tot aanbieders zoals Essent, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel zijn het zo’n 40 organisaties. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het net van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval is de energiehunter toe te passen. Uitzoeken welke gas & stroom organisaties er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Baarle-Nassau is in mei 2024? Vul gelijk je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, energieleveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Nederlander een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Middels onze vergelijker check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Baarle-Nassau, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door keuzes in onze vergelijker vind jij moeiteloos een contract dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Baarle-Nassau

 • Vattenfall: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Greenchoice: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Budget Energie: Eigen account
 • NLE: grootste onafhankelijke energieleverancier
 • Energiedirect.nl: Goede welkomstbonus
 • Engie: Engie Wijzer
 • Oxxio: Ook met zonnepanelen
 • Pure energie: Met praktische energie-bespaartips
 • Powerpeers: Altijd bereikbaar
 • Delta: Aantrekkelijke overstapbonus

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van gas en stroom maatschappijen en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders van het net actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Baarle-Nassau betreft Enexis. Ook calculeert de Gasunie verschillende tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Baarle-Nassau is ingedeeld in gasregio 5, 9. Dit mondt uit in een opslag van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten over Baarle-Nassau

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Baarle-Nassau
 • Regionummer: 0162
 • Aantal inwoners: 6611
 • Centrale postcode: 5110
 • Veel gezochte wijk: Baarle

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,760
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1.396 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.198 kWh
energie-vergelijken-baarle-nassau

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen overstappen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met je contactgegevens. Dit zijn aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Baarle-Nassau gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.396 m3 en 3.198 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Rondom prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Meestal is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle erkende maatschappijen en contracten. Van elk abonnement achterhaal jij specificaties m.b.t. herkomst van stroom en gas, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Baarle-Nassau, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire aanbieder gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de onderneming. Zoals www.eneco.nl of natuurlijk www.hvcgroep.nl. De nieuwe energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Baarle-Nassau


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €325 winst geven. Toch, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.nl check jij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Praktisch advies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bespaaradvies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bespaartip 5: switch van energiemaatschappij

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Baarle-Nassau. Op die manier ben je het voordeligst uit. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Baarle-Nassau. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten krijg je alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert je aankomende energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste of voordeligste partij. Zoals Essent, Pure Energie of Vrijopnaam. Hierna beslis je over de ingangsdatum (start levering). De nieuwe gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door de energievergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.vandebron.nl, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels lage kosten en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Baarle-Nassau vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Baarle-Nassau en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Baarle-Nassau

Veel maatschappijen ondersteunen onderwijl groene stroom in Baarle-Nassau. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers een groen beleid hanteren? Ga dan voor het filter “100% groene stroom uit NL”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Baarle-Nassau vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Baarle-Nassau zien we verscheidene opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5109, 5110, 5111. Als inwoner van wijk Baarle – Nassau, Ulicoten, Wijk 02 kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Noord-Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Huis met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Check de Praktische energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Doorzoek informatie over Oxxio.


Alle plaatsen in deze gemeente