Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Udenhout

Op je gemak energie vergelijken in Udenhout? Geholpen door Energiehunter.nl ontdek je supersnel alle bekende bedrijven. Je kunt denken aan Delta en Engie. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Udenhout de scherpste prijs kan bieden. Voorts bekijk je via de Energiehunter uitgebreide info over onderwerpen zoals verbruik in de regio en info over duurzame energie. Bovendien geven wij handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tilburg (www.tilburg.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,7673
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,2406
Gemiddeld verbruik: 1.424 m3 en 3.328 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenonder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 410,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWelke energieleveranciers zijn er in Udenhout?

We zien nogal wat energieleveranciers voorhanden in Udenhout. Dit loopt van Powerpeers tot bijvoorbeeld Oxxio, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags zijn het zo’n 55 organisaties. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het net van Enexis. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context bieden wij de oplossing. Uitzoeken welke aanbieders er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Udenhout is die past bij jouw verbruik? Vul vlug de eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, energieleveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een storing, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Geholpen door onze prijzencheck check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Udenhout, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij filteren in de energievergelijker ontdek jij gemakkelijk een energiecontract dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Udenhout

 • Vattenfall: Hoge welkomstkorting
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Scherpe overstapbonus
 • Greenchoice: Online meterstanden doorgeven
 • Budget Energie: Scherpe welkomstbonus
 • NLE: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Energiedirect.nl: Scherpe overstapkorting
 • Engie: Scherpe welkomstbonus
 • Oxxio: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Pure energie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Powerpeers: Inzicht in energiegebruik
 • Delta: Hoge overstapkorting

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De condities van maatschappijen en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder in Udenhout betreft Enexis. Daarnaast gebruikt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het transporteren van het gas via haar leidingnet. Gemeente Tilburg valt in de gasregio 5, 9. Dat draait uit op een opslag van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten over Udenhout

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Tilburg
 • (Regio) nummer: 013
 • Inwoners: 212941
 • Hoofdpostcode: 5071
 • Wijk: Centrum

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,7673
 • Stroomtarief kwh: €0,2406
 • Gem. gasverbruik: 1.424 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.328 kWh
energie-vergelijken-udenhout

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Start met de basisinformatie. Dit zijn grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Udenhout bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.424 m3 en 3.328 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijs zekerheden kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Door de bank genomen is het slim om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij elk contract lees je informatie over herkomst energie, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Udenhout, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante leverancier gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.essent.nl of natuurlijk www.leonzeewolde.nl. Jouw nieuwe energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Udenhout


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €315 voordeel geven. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna lees jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Tip 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigadvies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Tip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bespaartip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Udenhout. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Normaal worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Udenhout. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt de nieuwe aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste maatschappij. Populaire bedrijven zijn Essent, Vandebron en Energie VanOns. Hierna selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Je nieuwe energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van deze website ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.powerpeers.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Udenhout vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Udenhout en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Udenhout

Tal van energiemaatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Udenhout. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Kies dan een filter voor “100% groene stroom uit NL”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Udenhout vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Tilburg zijn er vele activiteiten met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5070, 5071. In en rondom wijk Centrum, Oud-Zuid, Oud-Noord, West, Noord, Oost, Zuid, Berkel-Enschot, Reeshof, Udenhout kan je meer en meer zeer betaalbaar deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Noord-Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk info van Eneco prijzen.