Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Gemonde

Direct energie vergelijken in Gemonde? Geholpen door de energievergelijker vind je probleemloos alle bekende maatschappijen als bijvoorbeeld Pure Energie en Engie. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Gemonde de scherpste prijs kan bieden. Daarbij lees je via de energievergelijker praktische info over zaken als bijvoorbeeld gastarieven en duurzame verwarmingsbronnen. Bovendien geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sint-Michielsgestel (www.sint-michielsgestel.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,7710
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,2443
Gemiddeld verbruik: 1.438 m3 en 3.230 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle aanbieders in een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 485,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Gemonde?

Wij zien meer en meer energieleveranciers in Gemonde. Van NLE tot aanbieders zoals Engie, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In april 2024 kun je kiezen uit circa 60 providers. Zij maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario kun jij bij ons terecht. Weten welke gas en stroom maatschappijen er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gemonde is op dit moment? Voer hieronderde privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, gas en stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als een gasstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van onze prijzencheck bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Gemonde, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van keuzes in de vergelijkingstool detecteren jullie probleemloos een energie-abonnement dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Gemonde

 • Vattenfall: Vaste energieprijzen
 • Essent: Scherpe overstapkorting
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Greenchoice: Hoge welkomstkorting
 • Budget Energie: Aantrekkelijke korting
 • NLE: Hoge cashback
 • Energiedirect.nl: Eenvoudig verbruik inzien
 • Engie: Duidelijke website
 • Oxxio: Transparant en eerlijk
 • Pure energie: Diverse looptijden
 • Powerpeers: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Delta: Scherpe welkomstbonus

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van gas en stroom aanbieders en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er verschillende beheerders van het net verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Gemonde betreft Enexis. Eveneens heeft de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via haar netwerk. Gemeente Sint-Michielsgestel valt onder gasregio 5, 9. Dat betekent een bijbetaling van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Kerngegevens Gemonde

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,7710
 • Stroomtarief kwh: €0,2443
 • Gem. gasverbruik: 1.438 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.230 kWh
energie-vergelijken-gemonde

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Gemonde is dit gemiddeld zo’n 1.438 m3 en 3.230 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Veelal is het slim om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle beschikbare energiebedrijven. Bij ieder abonnement lees je informatie als herkomst van stroom en gas, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Gemonde, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die aansluit op jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante korting gevonden? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Onder andere www.budgetenergie.nl en www.unitedconsumers.com. Jouw toekomstige energieleverancier regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Gemonde


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €290 opleveren. Maar, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder check je 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bespaaradvies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Advies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bespaartip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bespaaradvies 5: switch van energiemaatschappij

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Gemonde. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men switchen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En tevens ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Gemonde. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken verzorgt je aanstaande organisatie het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer een nieuwe energieleverancier. Bedrijven als Vattenfall, Delta of natuurlijk Innova energie. Vervolgens bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jullie aankomende aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels deze website achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.powerpeers.nl, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lagere onkosten en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Gemonde vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Gemonde en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Gemonde

Een groot deel van de energiemaatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Gemonde. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groene Energie uit Nederland”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Gemonde vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Sint-Michielsgestel zien we steeds meer projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5271, 5290, 5291, 5292, 5293, 5294. Wanneer je woont in wijk Sint-Michielsgestel, Gemonde, Den Dungen, Berlicum, Middelrode kan je soms zeer betaalbaar deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Noord-Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bezoek ook Energiedirect april 2024.