Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken s-Hertogenbosch

Direct energie vergelijken in s-Hertogenbosch? Middels www.energiehunter.nl check je snel en simpel alle verkrijgbare energiebedrijven als Pure Energie en Oxxio. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in s-Hertogenbosch voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast lees je op onze website praktische informatie over zaken als o.a. energiebesparing in huis en handige bespaartips. Daarbij verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: s-Hertogenbosch (www.s-hertogenbosch.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,779
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,244
Gemiddeld verbruik: 1.368 m3 en 3.295 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire aanbieders in een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparing loopt op tot € 225,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldWat zijn de beste energieleveranciers in s-Hertogenbosch?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in s-Hertogenbosch. Van Budget Energie tot Engie, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 55 aanbieders. Deze leveranciers gebruiken allen het netwerk van Enexis. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario bieden wij de oplossing. Benieuwd welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in s-Hertogenbosch is voor jouw verbruik? Voer gemakkelijk de gevraagde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een storing, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Middels de energietarievenvergelijker bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van s-Hertogenbosch, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door keuzes in de Energiehunter ontdekt men zonder problemen een abonnement dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in s-Hertogenbosch

 • Vattenfall: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Greenchoice: Goede overstapkorting
 • Budget Energie: Overzichtelijke contracten
 • NLE: Met opties voor salderen
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Engie: Handige website
 • Oxxio: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Pure energie: Online inzicht in verbruik
 • Powerpeers: Met opwekkersvergoeding
 • Delta: Energie uit Zeeland

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas en stroom maatschappijen en de energiekosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders van het net op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder in s-Hertogenbosch is Enexis. Vervolgens calculeert de Gasunie verschillende tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente s-Hertogenbosch vinden we terug in gasregio 5, 9. Dat resulteert in een aanvulling van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Stats & Facts s-Hertogenbosch

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,779
 • Stroomtarief kwh: €0,244
 • Gem. gasverbruik: 1.368 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.295 kWh
energie-vergelijken-s-hertogenbosch

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met de basisinfo. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom s-Hertogenbosch is dat gemiddeld 1.368 m3 en 3.295 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Dit alles werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Betreffende prijsafspraken kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Gewoonlijk is het voordeliger om ieder jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij ieder contract tref je specificaties over type energie, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in s-Hertogenbosch, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een passende prijsaanbieding gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van het bedrijf. O.a. www.engie.nl of natuurlijk www.vastelastenbond.nl. De nieuwe aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in s-Hertogenbosch


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €305 opleveren. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna check je 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: ventileer kort en bewust
 • Tip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Praktische tip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigtip 5: neem een klokthermostaat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten geven als tip: maak een sport van het overstappen in s-Hertogenbosch. Zo realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt in beginsel: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor s-Hertogenbosch. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt jouw geselecteerde energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een beschikbare maatschappij. Onder andere Vattenfall, GreenChoice of natuurlijk Allure energie. Vervolgens beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Jouw gekozen energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.fenor.nl, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lage kosten en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven s-Hertogenbosch vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in s-Hertogenbosch en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in s-Hertogenbosch

Veel energie aanbieders faciliteren onderhand groene stroom in s-Hertogenbosch. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet elk “groene stroom” label heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer dan de optie “100% groene stroom uit NL”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in s-Hertogenbosch vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente s-Hertogenbosch bestaan er allerlei opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5200, 5201, 5202, 5203, 5211, 5212, 5213, 5215, 5216, 5221, 5222, 5223, 5224, 5231, 5232, 5233, 5234, 5235, 5236, 5237, 5246. In huizenbezitter in wijk Binnenstad, Zuidoost, Graafsepoort, Muntel / Vliert, Rosmalen-Zuid, Rosmalen-Noord, De Groote Wielen, Empel, Noord, Maaspoort, Est, Engelen, Nuland, Vinkel kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Noord-Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook Essent tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente