Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Loon op Zand

Snel online energie vergelijken in Loon op Zand? Geholpen door onze website tref je moeiteloos alle erkende energiebedrijven als o.a. Essent & Eneco. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Loon op Zand de beste deal heeft! Verder verzamel je op deze pagina belangrijke info over zaken als o.a. energieaansluitingen en de slimme meter. Bovendien geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Loon op Zand (www.loonopzand.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,768
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,233
Gemiddeld verbruik: 1.467 m3 en 3.262 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 365,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldWat zijn de beste energieleveranciers in Loon op Zand?

We zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Loon op Zand. Van Vandebron tot en met Essent, er zijn opties bij de vleet. In april 2024 zijn het zo’n 60 aanbieders. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario is de energiehunter toe te passen. Benieuwd welke gas & stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Loon op Zand is die past bij jouw verbruik? Geef snel jouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een storing, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Middels onze prijzencheck vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Loon op Zand, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Via jouw input in de tarievenvergelijker zoeken jullie verrassend eenvoudig een energieproduct dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Loon op Zand

 • Vattenfall: Transparante prijzen
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Aantrekkelijke cashback
 • Greenchoice: Altijd bereikbaar
 • Budget Energie: Duidelijke website
 • NLE: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Energiedirect.nl: Duidelijke website
 • Engie: Altijd bereikbaar
 • Oxxio: Hoge cashback
 • Pure energie: Online facturen bekijken
 • Powerpeers: Vriendenbonus
 • Delta: Goede welkomstbonus

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom aanbieders en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei netbeheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder rekent weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Loon op Zand heet Enexis. Daarbij calculeert de Gasunie aparte tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport via haar leidingnet. Gemeente Loon op Zand valt in de gasregio 5, 9. Dit komt overeen met een opslag van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Kerngegevens Loon op Zand

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Loon op Zand
 • Regionummer: 0416
 • Aantal inwoners: 22929
 • Postcodegebied: 5175
 • Lokale wijk: Kaatsheuvel-West

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,768
 • Stroomtarief kwh: €0,233
 • Gem. gasverbruik: 1.467 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.262 kWh
energie-vergelijken-loon-op-zand

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Loon op Zand bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.467 m3 en 3.262 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Deze details zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen is het gunstiger om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle erkende aanbieders + contracten. Van elk contract zoek je informatie over herkomst energie, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Loon op Zand, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die past bij jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een geschikte aanbieder gecheckt? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Denk aan www.pure-energie.nl of natuurlijk www.eon.nl. De betreffende aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Loon op Zand


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €265 korting realiseren. Evenwel, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter tref je 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: kouder douchen
 • Tip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bezuinigtip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Tip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Praktisch advies 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Loon op Zand. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen switchen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Meestal worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En eventueel krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Loon op Zand. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verzorgt je geselecteerde organisatie de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de voordeligste aanbieder. Bedrijven als Eneco, NLE en ook Anode energie. Daarnaast bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw nieuwe leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van deze website vind je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.energiedirect.nl, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Loon op Zand vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Loon op Zand en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Loon op Zand

Tal van maatschappijen bieden ondertussen groene stroom in Loon op Zand. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan een filter voor “Groene stroom uit Nederland”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Loon op Zand vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Loon op Zand zijn er verscheidene activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5175. In en rondom wijk Kaatsheuvel-West, Kaatsheuvel-Oost, Loon op Zand, De Moer kan je meer en meer heel gunstig deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Noord-Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Bezoek ook Vattenfall abonnementen.


Alle plaatsen in deze gemeente