Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Heusden

Snel energie vergelijken in Heusden? Geholpen door de Energiehunter achterhaal je probleemloos alle interessante leveranciers als o.a. Delta & Eneco. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Heusden prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien lees je op onze website handige info over topics zoals stroomtarieven en verschillende contractsoorten. Verder vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Heusden (www.heusden.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,764
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,229
Gemiddeld verbruik: 1.410 m3 en 3.133 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders bij elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparing loopt op tot € 340,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Heusden?

Er zijn steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Heusden. Van Vandebron tot en met Eneco, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 40 aanbieders. Deze gebruiken allen het netwerk van Enexis. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario is de energiehunter toe te passen. Nieuwsgierig welke bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heusden is die past bij jouw verbruik? Geef direct de eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Toch, maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Via onze tarievencheck tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Heusden, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van selecties in de vergelijkingstool check je probleemloos een energie-abonnement dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Heusden

 • Vattenfall: Powerdeal
 • Essent: Hoge welkomstbonus
 • Eneco: Goede welkomstbonus
 • Greenchoice: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Budget Energie: Goede cashback
 • NLE: Grip op verbruik en de kosten
 • Energiedirect.nl: Hoge overstapbonus
 • Engie: Transparante prijzen
 • Oxxio: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Pure energie: Ook modelcontracten
 • Powerpeers: Diverse looptijden
 • Delta: Uitstekende klantenservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van maatschappijen en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De netbeheerder in Heusden is Enexis. Ook rekent de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het transporteren van het gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Heusden maakt deel uit van de gasregio 5, 9. Dat resulteert in een opslag van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten over Heusden

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Heusden
 • (Net) nummer: 073
 • Aantal inwoners: 43274
 • Postcodegebied: 5251
 • Wijk: Drunen

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,764
 • Stroomtarief kwh: €0,229
 • Gem. gasverbruik: 1.410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.133 kWh
energie-vergelijken-heusden

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Online overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Start met je contactgegevens. Dit zijn de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Heusden ligt dat gemiddeld op circa 1.410 m3 & 3.133 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Deze details zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Omtrent prijszekerheid kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Doorgaans kan het uit om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle interessante energie aanbieders. Van elk contract check jij info m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Heusden, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die past bij jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele korting tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.essent.nl of natuurlijk www.unitedconsumers.com. Jouw toekomstige energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Heusden


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €390 bonus betekenen. Toch, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters lees je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: let op het energielabel
 • Praktische tip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Praktische tip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bezuinigtip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Praktisch advies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Heusden. Zodanig bespaar je het meeste geld. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Doorgaans worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten werkt het zo: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Heusden. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij 1 jarige contracten krijg je elk jaar deze hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans verwerkt jouw gekozen energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste energiemaatschappij. Bijv. Energiedirect, Vandebron en E-on. Daarna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw toekomstige energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Via onze vergelijker bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.qwint.nl, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lage kosten en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Heusden vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Heusden en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Heusden

Een groot deel van de energieleveranciers ondersteunen onderwijl groene stroom in Heusden. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat aanbieders een groen beleid hanteren? Ga dan voor uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Heusden vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Heusden onderscheiden we steeds meer plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5250, 5251, 5252. In en rondom wijk Drunen, Elshout, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Doeveren, Hedikthuizen, Heesbeen, Herpt, Heusden, Oudheusden kan je wellicht financieel aantrekkelijk bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Noord-Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen integreren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler in de woning
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Lees verder alles over Vandebron contracten.


Alle plaatsen in deze gemeente