Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Vught

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Vught? Geholpen door deze website vergelijk je supersnel alle bekende energie aanbieders als o.a. Powerpeers & Engie. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Vught de beste deal heeft! Daarbij tref je via de Energiehunter handige info over thema’s als bijvoorbeeld verschillende gasregio’s en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarbij vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Vught (www.vught.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,765
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1.382 m3 en 3.295 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle maatschappijenin een overzicht
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 380,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldWelke energieleverancier kiezen in Vught?

Wij zien nogal wat energieleveranciers actief in Vught. Dit loopt van NLE tot Eneco, de keuze is reusachtig groot. Momenteel kun je kiezen uit circa 55 providers. Zij werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Enexis. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor kun jij bij ons terecht. Ontdekken welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vught is voor jouw verbruik? Vul snel jouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, gas en stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens stroom en gas storingen, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door onze prijzencheck tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Vught, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van selecties maken in de prijzenvergelijker achterhaal je probleemloos een energie-abonnement dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Vught

 • Vattenfall: Scherpe overstapkorting
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Greenchoice: Goede klantenservice
 • Budget Energie: Altijd scherpe acties
 • NLE: Met spoed energie aanvragen
 • Energiedirect.nl: Verschillende termijnen
 • Engie: Beoordeeld met een 8.4
 • Oxxio: Gemiddelde review: 7,1
 • Pure energie: Ook met zonnepanelen
 • Powerpeers: Goede welkomstbonus
 • Delta: Ook flexibele prijzen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas en stroom bedrijven en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor transport. De actuele netbeheerder in Vught heet Enexis. Daarnaast rekent de Gasunie separate tarieven per regio voor logistieke kosten van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Vught is ingedeeld in gasregio 5, 9. Dat betekent een verhoging van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten en cijfers Vught

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Vught
 • Regionummer: 073
 • Aantal inwoners: 25973
 • Postcodegebied: 5261
 • Veel gezochte wijk: Vught

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,765
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1.382 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.295 kWh
energie-vergelijken-vught

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Vught ligt dit gemiddeld op 1.382 m3 & 3.295 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Vaak loont het om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij alle pakketten check jij details over soort stroom/gas, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Vught, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die past bij jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede aanbieder tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de energieleverancier. O.a. www.pure-energie.nl en www.anode.nl. De door jou gekozen energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Vught


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €280 opleveren. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand vind jij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bespaaradvies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bespaaradvies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bezuinigadvies 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bespaaradvies 5: zet de verwarming een graadje lager

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Vught. Daarna bespaar je het meeste geld. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men overstappen, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Meestal worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Vught. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij ieder jaar deze dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verwerkt je nieuwe gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en neem een nieuwe energieaanbieder. Onder andere Vattenfall, NLE + Leon energie. Bij de volgende stap selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Je nieuwe gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van onze vergelijker achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.pure-energie.nl, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Middels lagere tarieven en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Vught vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Vught en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Vught

Veel maatschappijen faciliteren op dit moment groene stroom in Vught. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de selectie “Groene stroom uit Nederland”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Vught vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Vught zien we meerdere projectenrondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5260, 5261, 5262, 5263, 5264, 5266, 5268. In wijk Vught, Vught-Zuid, Cromvoirt kan je soms vrij voordelig meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Noord-Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Praktische energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Check ook Powerpeers tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente