Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Uden

Gemakkelijk energie vergelijken in Uden? Aan de hand van www.energiehunter.nl doorzoek je supersnel alle bekende maatschappijen als o.a. NLE & Oxxio. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Uden de scherpste prijs kan bieden. Verder vergaar je via de Energiehunter waardevolle info over thema’s als het ideale overstapmoment en slimme thermostaten. Voorts geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Uden (www.uden.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,762
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,251
Gemiddeld verbruik: 1.467 m3 en 3.198 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparing loopt op tot € 385,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opWat zijn populaire energieleveranciers in Uden?

Wij zien nogal wat energieleveranciers voorhanden in Uden. Dit loopt van NLE tot Vattenfall, er zijn meer leveranciers dan ooit. In mei 2022 zijn het zo’n 40 providers. Deze bedrijven lopen allemaal via het netwerk van Enexis. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context kan jij onze vergelijker gebruiken. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Uden is op dit moment? Voer eenvoudig de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas & stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door de energiehunter bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Uden, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van keuzes in de vergelijkingstool ontdekken jullie zonder problemen een energie-abonnement dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Uden

 • Vattenfall: Scherpe cashback
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Greenchoice: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Budget Energie: Altijd scherpe acties
 • NLE: Goede klantenservice
 • Energiedirect.nl: Overzichtelijke contracten
 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Oxxio: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Pure energie: Online grip op je kosten
 • Powerpeers: Diverse looptijden
 • Delta: Stroom van windmolens op de Oesterdam

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2022)

De aansluitingen van gas & stroom bedrijven en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Uden betreft Enexis. Vervolgens verwerkt de Gasunie individuele tarieven per regio voor het toevoeren van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Uden maakt deel uit van de gasregio 5, 9. Dit komt overeen met een vergoeding van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten over Uden

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Uden
 • Netnummer: 0413
 • Bewoners: 41247
 • Hoofdpostcode: 5401
 • Lokale wijk: Uden

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,762
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1.467 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.198 kWh
energie-vergelijken-uden

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Onder andere aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Uden is dit gemiddeld zo’n 1.467 m3 en 3.198 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Dit alles hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Vaak kan het uit om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu een overzicht met alle mogelijke energiebedrijven. Bij ieder contract tref jij details met betrekking tot soort stroom/gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Uden, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die past bij jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende prijsaanbieding in het lijstje? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.engie.nl of natuurlijk www.fenor.nl. De betreffende maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Uden


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan ruim €325 bonus betekenen. Evenwel, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina vind jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Praktische tip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bespaaradvies 3: dekens op de bank leggen.
 • Bespaaradvies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bezuinigadvies 5: check regelmatig de radiatoren

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Uden. Daarna ben je het voordeligst uit. Let op, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde wisselen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En eventueel is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland geldt: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Uden. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal faciliteert jouw aankomende energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste of voordeligste leverancier. Bedrijven als Essent, Delta + Leon energie. Bij de volgende stap neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). De toekomstige organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van de energievergelijker tref je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als energie.vanons.org, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Met behulp van goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Uden vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Uden en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Uden

Veel aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Uden. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan zeker voor “Groene stroom uit Nederland”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Uden vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Uden zijn er nogal wat opdrachten rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5400, 5401, 5402, 5403, 5404, 5405, 5406, 5408, 5469. In en rondom wijk Uden, Volkel, Odiliapeel kan je vaak extra voordelig deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Noord-Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl. Check ook GreenChoice tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente