Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Gemert-Bakel

Op je gemak energie vergelijken in Gemert-Bakel? Dankzij www.energiehunter.nl achterhaal je eenvoudig alle grote energie aanbieders als bijv. NLE & Eneco. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Gemert-Bakel de laagste prijs biedt. Daarbij verzamel je via de Energiehunter praktische informatie over zaken zoals het ideale overstapmoment en info over duurzame energie. Ook bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gemert-Bakel (www.gemert-bakel.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2022€0,780
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2022€0,221
Gemiddeld verbruik: 1.424 m3 en 3.198 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenin een overzicht
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Gemiddelde besparing van € 430,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancierNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Gemert-Bakel?

Er zijn erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Gemert-Bakel. Dat loopt uiteen van NLE tot Engie, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag tellen we ruim 50 aanbieders. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden! Weten welke leveranciers mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gemert-Bakel voor jou is? Voer moeiteloos je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, gas en stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Middels onze prijzencheck tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Gemert-Bakel, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van filters in de prijzenvergelijker zoeken jullie eenvoudig een energieovereenkomst dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Gemert-Bakel

 • Vattenfall: Online facturen bekijken
 • Essent: Aantrekkelijke korting
 • Eneco: Scherpe cashback
 • Greenchoice: Voor een schonere wereld
 • Budget Energie: Hoge korting
 • NLE: Scherpe overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Scherpe cashback
 • Engie: Creëer uw ideale WinWoonSituatie
 • Oxxio: Goede korting
 • Pure energie: Uitsluitend groene energie
 • Powerpeers: Handige website
 • Delta: Duidelijke website

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen augustus 2022)

De beschikbare producten gas en stroom maatschappijen en de prijzen verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport. De netbeheerder in Gemert-Bakel betreft Enexis. Eveneens hanteert de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het transporteren van het gas door het landelijke transportnet. Gemeente Gemert-Bakel vinden we terug in gasregio 5, 9. Dat vloeit voort in een bijdrage van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Stats & Facts Gemert-Bakel

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,780
 • Stroomtarief kwh: €0,221
 • Gem. gasverbruik: 1.424 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.198 kWh
energie-vergelijken-gemert-bakel

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Dit zijn het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Gemert-Bakel bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.424 m3 plus 3.198 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens bepalen het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Aangaande prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het voordeliger om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle beschikbare energiebedrijven. Van alle contracten lees je details m.b.t. soort stroom/gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Gemert-Bakel, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die past bij de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie aanbieding tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Zoals www.engie.nl en www.unitedconsumers.com. De betreffende maatschappij regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Gemert-Bakel


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in augustus 2022 kan tot wel €365 winst geven. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Hierna vind je 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: neem tochtweringen
 • Praktische tip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Praktische tip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bezuinigadvies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bezuinigtip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Gemert-Bakel. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in augustus 2022 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En daarnaast krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Gemert-Bakel. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je alle jaren deze zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt je geselecteerde gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en kies een beschikbare partij. Populaire bedrijven zijn Vattenfall, Vandebron en Energie VanOns. Ook bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie gekozen energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via Energiehunter.nl bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.huismerkenergie.nl, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Middels goedkope tarieven en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Gemert-Bakel vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Gemert-Bakel en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Gemert-Bakel

Veel bedrijven leveren op dit moment groene stroom in Gemert-Bakel. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet elk “groene energie” label komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat bedrijven een groene strategie voeren? Ga dan voor een filter voor “Groen uit Nederland”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Gemert-Bakel vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Gemert-Bakel bestaan er vele opdrachten binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5420, 5421, 5422. Wanneer je woont in wijk Gemert, Handel, De Mortel, Elsendorp, Bakel, Milheeze, De Rips kan je vaak vrij voordelig meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Noord-Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Doorzoek informatie over Vattenfall contracten.


Alle plaatsen in deze gemeente