Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Bernheze

Snel energie vergelijken in Bernheze? Middels www.energiehunter.nl ontdek je probleemloos alle relevante bedrijven als GreenChoice & Energiedirect. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Bernheze voor jou de beste prijs heeft. Tevens tref je op onze website praktische informatie over zaken zoals onderwerpenen handige bespaartips. Daarbij vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bernheze (www.bernheze.org/)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,763
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,255
Gemiddeld verbruik: 1.438 m3 en 3.295 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire providers bij elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparing loopt op tot € 315,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWelke energieleveranciers zijn er in Bernheze?

We zien opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Bernheze. Dat loopt van NLE tot een speler als Energiedirect, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik tellen we ruim 50 organisaties. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Enexis. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor kun jij bij ons terecht. Achterhalen welke gas en stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bernheze is in mei 2022? Voer gemakkelijk jouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas en stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Nederlander een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Via onze tarievencheck vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Bernheze, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Middels filters in de tarievenvergelijker vind jij simpel en snel een contract dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Bernheze

 • Vattenfall: Goede klantenservice
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Scherpe overstapkorting
 • Greenchoice: Goede klantenservice
 • Budget Energie: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • NLE: Aantrekkelijke korting
 • Energiedirect.nl: Diverse looptijden
 • Engie: Transparante prijzen
 • Oxxio: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Pure energie: Aantrekkelijke korting
 • Powerpeers: Online facturen bekijken
 • Delta: Meerdere contracten

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen mei 2022)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er diverse beheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor logistiek. De netbeheerder in Bernheze heet Enexis. Tevens hanteert de Gasunie individuele tarieven per regio voor het transport van gas door zijn leidingen. Gemeente Bernheze behoort tot gasregio 5, 9. Dat draait uit op een opslag van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten over Bernheze

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Bernheze
 • (Net) nummer: 0413
 • Aantal bewoners: 29880
 • Postcode: 5472
 • Wijk: Vorstenbosch

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,763
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1.438 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.295 kWh
energie-vergelijken-bernheze

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste de basisinformatie. Onder andere de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Bernheze bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.438 m3 + 3.295 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. De genoemde zaken beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Normaal is het een goed idee om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle interessante energiebedrijven. Van ieder contract check je info m.b.t. type stroom/gas, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Bernheze, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende leverancier beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.delta.nl of natuurlijk energie.vanons.org. Jouw aanstaande energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Bernheze


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan ruim €250 bonus betekenen. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna bekijk je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Advies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bespaartip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bespaartip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bezuinigtip 5: zet de verwarming een graadje lager

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Bernheze. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En vaak krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt werkt het zo: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Bernheze. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij alle jaren een concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken verwerkt de gekozen energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de voordeligste aanbieder. Bijvoorbeeld Essent, Vandebron of Vastelastenbond. Tevens beslis je over de ingangsdatum (start levering). De gekozen gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door onze vergelijker ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. energie.vanons.org, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Bernheze vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Bernheze en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Bernheze

De meeste energiemaatschappijen faciliteren vandaag de dag groene stroom in Bernheze. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Neem dan de selectie “Groene Energie uit Nederland”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Bernheze vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Bernheze zien we steeds meer plannen met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5471, 5472. In en rondom wijk Vorstenbosch, Heesch, Nistelrode, Loosbroek, Heeswijk-Dinther, Vinkel kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Noord-Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Huis met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, consumind.nl. Doorzoek informatie over Budget Energie.


Alle plaatsen in deze gemeente