Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Meierijstad

Gemakkelijk energie vergelijken in Meierijstad? Aan de hand van onze website vind je supersnel alle erkende energiebedrijven als Powerpeers en Eneco. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Meierijstad het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij vergaar je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over thema’s zoals de overstapservice en verschillende contracttypes. Voorts komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Meierijstad (www.meierijstad.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,769
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,234
Gemiddeld verbruik: 1.354 m3 en 3.295 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire leveranciersbij elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar tot wel € 255,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opWat zijn populaire energieleveranciers in Meierijstad?

Wij zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Meierijstad. Van Budget Energie tot aanbieders zoals Engie, de keuze is enorm. Hedendaags zijn het zo’n 40 bedrijven. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het net van Enexis. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiehunter testen. Uitzoeken welke gas & stroom bedrijven mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Meierijstad is op dit moment? Geef gemakkelijk de benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, energiemaatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk wil iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Middels onze prijzencheck achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Meierijstad, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van keuzes in de tarievenvergelijker detecteer je verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Meierijstad

 • Vattenfall: Goede overstapkorting
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Greenchoice: Online meterstanden doorgeven
 • Budget Energie: Vaste energieprijzen
 • NLE: Scherpe overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Altijd scherpe acties
 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Oxxio: Superslim besparen
 • Pure energie: Uitsluitend groene energie
 • Powerpeers: Online grip op je kosten
 • Delta: Scherpe overstapbonus

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen mei 2022)

De aansluitingen van leveranciers en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder in Meierijstad betreft Enexis. Bovendien hanteert de Gasunie verschillende tarieven per regio als toeslag voor transport van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Meierijstad behoort tot gasregio 5, 9. Dit houdt in een opslag van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Kerngegevens Meierijstad

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Meierijstad
 • Regionummer: 0413
 • Bewoners: 17896
 • Postcodegebied: 5461
 • Veel gezochte wijk: West

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,769
 • Stroomtarief kwh: €0,234
 • Gem. gasverbruik: 1.354 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.295 kWh
energie-vergelijken-meierijstad

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Meierijstad is dat gemiddeld 1.354 m3 en 3.295 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken dragen bij aan het energietarief.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Wat betreft prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het verstandig om ieder jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle populaire energieleveranciers. Van alle contracten vind jij details zoals herkomst van stroom en gas, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Meierijstad, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele actie tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. O.a. www.oxxio.nl of natuurlijk www.cleanenergy.nl. De gekozen leverancier regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Meierijstad


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan in sommige gevallen wel €285 rendement bieden. Echter, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Via de energiehunter vind jij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bespaartip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bespaaradvies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bezuinigtip 4: spouwmuren isoleren.
 • Tip 5: switch van energiemaatschappij

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Meierijstad. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland geldt in de basis: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Meierijstad. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert je toekomstige energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste of voordeligste aanbieder. Denk aan Essent, Delta of Innova energie. Daarnaast bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). De toekomstige gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door www.energiehunter.nl vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.nle.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door goedkope prijzen en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Meierijstad vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Meierijstad en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Meierijstad

Het merendeel van de energiemaatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Meierijstad. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders een groen beleid hanteren? Neem dan het filter “Groene Energie uit Nederland”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Meierijstad vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Meierijstad zien we nogal wat activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5460, 5461, 5462, 5463, 5464, 5465, 5466, 5467. In en rondom wijk West, Centrum, Oost, Wijbosch, Sint-Oedenrode, Nijnsel, Boskant, Olland, Veghel, Mariaheide, Zijtaart, Eerde, Erp, Keldonk, Boerdonk kan je wellicht tegen een gunstig tarief bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Noord-Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen op het dak
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Belangrijke energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl. Bekijk ook Eneco abonnementen.


Alle plaatsen in deze gemeente