Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Eersel

Eenvoudig energie vergelijken in Eersel? Dankzij de Energiehunter achterhaal je snel en simpel alle interessante bedrijven als Pure Energie en Eneco. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Eersel voor jou de beste prijs heeft. Daarbij verzamel je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over zaken als bijvoorbeeld de netbeheerder en alternatieven voor de CV-ketel. Verder bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Eersel (www.eersel.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2022€0,775
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2022€0,216
Gemiddeld verbruik: 1.354 m3 en 3.361 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersnaast elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Gemiddelde besparing van € 490,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancierWat zijn de beste energieleveranciers in Eersel?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in Eersel. Van NLE tot aan Vattenfall, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik tellen we ruim 60 aanbieders. Deze aanbieders lopen allemaal via de leidingen van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie is de energiehunter toe te passen. Nieuwsgierig welke gas en stroom aanbieders mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Eersel is voor jouw situatie? Vul vlug jouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, energieleveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Middels de energiehunter ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Eersel, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door keuzes in de energievergelijker achterhaalt men moeiteloos een energiecontract dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Eersel

 • Vattenfall: Online facturen bekijken
 • Essent: Hoge welkomstbonus
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Greenchoice: Online inzicht in verbruik
 • Budget Energie: Grip op verbruik en de kosten
 • NLE: Goede overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Goede welkomstkorting
 • Engie: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Oxxio: Gemiddelde review: 7,1
 • Pure energie: Scherpe welkomstkorting
 • Powerpeers: Scherpe korting
 • Delta: Altijd bereikbaar

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2022)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de energiekosten verschillen per regio. Dit komt doordat er verscheidene beheerders verbonden zijn. Elke beheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Eersel betreft Enexis. Tevens verwerkt de Gasunie verschillende tarieven per regio voor logistieke kosten van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Eersel vinden we terug in gasregio 5, 9. Dat vloeit voort in een toeslag van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten over Eersel

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Eersel
 • (Regio) nummer: 0497
 • Aantal inwoners: 18551
 • Postcodegebied: 5521
 • Veel gezochte wijk: Eersel

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,775
 • Stroomtarief kwh: €0,216
 • Gem. gasverbruik: 1.354 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.361 kWh
energie-vergelijken-eersel

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Dit gaat over omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Eersel ligt dat gemiddeld op circa 1.354 m3 en 3.361 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze factoren werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Normaal is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle grote energie aanbieders. Van elk abonnement bekijk je specificaties als herkomst energie, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Eersel, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een relevante korting gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de leverancier. O.a. www.essent.nl en ook www.vastelastenbond.nl. De betreffende energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Eersel


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2022 kan wel €275 winst geven. Desalniettemin, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters check jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Advies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigtip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Praktische tip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Advies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Eersel. In dat geval is de besparing het grootst. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juli 2022 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Eersel. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij een jaarcontract krijg jij elke 12 maanden zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt je aankomende leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een nieuwe maatschappij. Zoals Vattenfall, GreenChoice en ook Vastelastenbond. Hierna neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. De betreffende energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door Energiehunter.nl vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.nle.nl, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Super simpel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Eersel vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Eersel en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Eersel

Een aanzienlijk deel van de leveranciers verschaffen vandaag de dag groene stroom in Eersel. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan zeker voor “Groen uit NL”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Eersel vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Eersel zien we vele stappen rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5520, 5521. Als inwoner van wijk Eersel, Duizel, Steensel, Vessem, Wintelre, Knegsel kan je meer en meer extra voordelig meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Noord-Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, consumind.nl. Bekijk ook Budget Energie pakketten.


Alle plaatsen in deze gemeente