Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Valkenswaard

Meteen energie vergelijken in Valkenswaard? Aan de hand van de energievergelijker vergelijk je overzichtelijk alle erkende energieleveranciers als o.a. Powerpeers en Vandebron. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Valkenswaard het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts bekijk je via onze vergelijker nuttige info info over items als verschillende aanbieders en info over het gasvrij maken van jouw woning. Bovendien vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Valkenswaard (www.valkenswaard.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,763
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1.354 m3 en 3.230 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle leveranciersonder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 370,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancierWelke energieleveranciers zijn er in Valkenswaard?

Wij zien best veel energieleveranciers actief in Valkenswaard. Van Vandebron tot aan Energiedirect, er zijn opties bij de vleet. Vandaag zijn het zo’n 50 energie aanbieders. Zij zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context kun jij bij ons terecht. Achterhalen welke gas & stroom maatschappijen mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Valkenswaard is in februari 2024? Voer gelijk jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, energie-aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Is er een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de energietarievenvergelijker tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Valkenswaard, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van keuzes in de Energiehunter vind je eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Valkenswaard

 • Vattenfall: Powerdeal
 • Essent: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Greenchoice: Met Vriendenvoordeel
 • Budget Energie: Eenvoudig verbruik inzien
 • NLE: Aantrekkelijke korting
 • Energiedirect.nl: Scherpe overstapkorting
 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Oxxio: Hoge cashback
 • Pure energie: Ook flexibele prijzen
 • Powerpeers: Met opties voor salderen
 • Delta: Scherpe welkomstbonus

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen februari 2024)

De beschikbare producten gas en stroom aanbieders en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder rekent weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Valkenswaard heet Enexis. Ook heeft de Gasunie wisselende tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Valkenswaard valt onder gasregio 5, 9. Dit mondt uit in een verhoging van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Cijfers en feiten Valkenswaard

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Valkenswaard
 • (Regio) nummer: 040
 • Aantal bewoners: 30262
 • Centrale postcode: 5551
 • Populaire wijk: Valkenswaard

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,763
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1.354 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.230 kWh
energie-vergelijken-valkenswaard

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met je huis en woningdetails. Dit gaat over grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Valkenswaard ligt dit gemiddeld op 1.354 m3 en 3.230 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles werken door in jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom looptijd zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter is het slim om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle beschikbare energieleveranciers. Van elk abonnement check jij informatie over soort energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Valkenswaard, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante leverancier gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de maatschappij. Zoals www.eneco.nl + www.unitedconsumers.com. Jouw aanstaande energieleverancier regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Valkenswaard


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in februari 2024 kan meer dan €290 besparen. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna tref jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bezuinigadvies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Praktisch advies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bespaartip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bezuinigtip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Valkenswaard. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie geldt: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Valkenswaard. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert je toekomstige organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de voordeligste leverancier. Onder andere Oxxio, Delta of E-on. Vervolgens bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aankomende leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van onze website check je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Via lagere tarieven en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Valkenswaard vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Valkenswaard en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Valkenswaard

Bijna alle bedrijven leveren momenteel groene stroom in Valkenswaard. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven een groen beleid hanteren? Kies in dat geval zeker weten “Groen uit NL”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Valkenswaard vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Valkenswaard zijn er vele initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5550, 5551, 5552, 5553, 5554, 5555, 5556. Wanneer je woont in wijk Valkenswaard, Kloosterakkers en Dommelen, Borkel en Schaft kan je meer en meer relatief goedkoop participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Noord-Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Bekijk info van Budget Energie tarieven.