Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Geldrop-Mierlo

Eenvoudig energie vergelijken in Geldrop-Mierlo? Door gebruik te maken van deze website vergelijk je overzichtelijk alle beschikbare energieleveranciers. Voorbeelden zijn GreenChoice en Eneco. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Geldrop-Mierlo de laagste prijs biedt. Bovendien check je op deze pagina handige info over thema’s als tarieven en vaste of variabele tarieven. Tevens komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Geldrop-Mierlo (www.geldrop-mierlo.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,779
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,220
Gemiddeld verbruik: 1.410 m3 en 3.165 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire providers bij elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Gemiddelde besparing van € 350,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapserviceWat zijn de beste energieleveranciers in Geldrop-Mierlo?

We zien best veel energieleveranciers in Geldrop-Mierlo. Van Vandebron tot Essent, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 40 maatschappijen. Zij werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Enexis. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze vergelijker gebruiken. Weten welke gas & stroom aanbieders mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Geldrop-Mierlo is in mei 2022? Voer vlug de eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Maar, energie-organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Geholpen door de energievergelijker achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Geldrop-Mierlo, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van jouw input in de tool zoekt men verrassend eenvoudig een abonnement dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Geldrop-Mierlo

 • Vattenfall: Powerdeal
 • Essent: Maak je huis slimmer
 • Eneco: Uitstekende klantenservice
 • Greenchoice: Duidelijke website
 • Budget Energie: Transparante prijzen
 • NLE: Top klantenservice
 • Energiedirect.nl: Vaste energieprijzen
 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Oxxio: Online facturen bekijken
 • Pure energie: Hoge welkomstbonus
 • Powerpeers: Hoge overstapbonus
 • Delta: Online grip op je kosten

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2022)

Het aanbod van energiemaatschappijen en de prijzen wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders van het net actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder in Geldrop-Mierlo is Enexis. Daarbij verwerkt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het transport van gas door zijn leidingen. Gemeente Geldrop-Mierlo valt onder gasregio 5, 9. Dit mondt uit in een toeslag van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Cijfers en feiten Geldrop-Mierlo

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,779
 • Stroomtarief kwh: €0,220
 • Gem. gasverbruik: 1.410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.165 kWh
energie-vergelijken-geldrop-mierlo

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Online overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Geldrop-Mierlo ligt dat gemiddeld op circa 1.410 m3 en 3.165 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. De data die je invult beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft looptijd zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het een goed idee om jaarlijks een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Van alle pakketten tref jij specificaties m.b.t. soort stroom/gas, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Geldrop-Mierlo, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die past bij jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante prijsaanbieding tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.pure-energie.nl en www.vastelastenbond.nl. Jouw nieuwe energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Geldrop-Mierlo


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan ruim €320 voordeel geven. Daarentegen, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand vind jij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: led-lampen gebruiken
 • Praktische tip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Praktisch advies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Advies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Tip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Geldrop-Mierlo. Zo is de besparing het grootst. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? In dat geval kun je overstappen, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Geldrop-Mierlo. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij 1 jarige contracten ontvang jij elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken verwerkt de aanstaande gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste energieleverancier. Bedrijven als Vattenfall, Powerpeers en UnitedConsumers. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie aanstaande gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van onze vergelijker bekijk je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.budgetenergie.nl, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Middels goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Geldrop-Mierlo vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Geldrop-Mierlo en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Geldrop-Mierlo

Een groot deel van de leveranciers faciliteren momenteel groene stroom in Geldrop-Mierlo. Toch zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Kies dan de selectie “Groen gas/elektra uit Nederland”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Geldrop-Mierlo vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Geldrop-Mierlo bestaan er tegenwoordig vele projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5563, 5660, 5661, 5662, 5663, 5664, 5665, 5666, 5667. Wanneer je woont in wijk Geldrop, Mierlo kan je soms relatief goedkoop meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Noord-Brabant volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk details over Essent contracten.


Alle plaatsen in deze gemeente