Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Mierlo

Eenvoudig energie vergelijken in Mierlo? Door gebruik te maken van onze website ontdek je moeiteloos alle relevante bedrijven als o.a. Vattenfall en Oxxio. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Mierlo de laagste prijs hanteert. Daarbij check je op Energiehunter.nl belangrijke info over thema’s als energiegebruik in de regio en uitleg over jouw energierekening. Daarnaast geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Geldrop-Mierlo (www.geldrop-mierlo.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2022€0,7772
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2022€0,2505
Gemiddeld verbruik: 1.424 m3 en 3.295 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers gemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Eenvoudig besparen tot wel € 375,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Mierlo?

Er zijn erg veel energieleveranciers beschikbaar in Mierlo. Dit varieert van GreenChoice tot en met Engie, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 55 aanbieders. Deze aanbieders werken uitsluitend met het net van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiehunter testen. Bekijken welke energiemaatschappij mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mierlo is voor jouw verbruik? Voer gemakkelijk jouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, gas & stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. D.m.v onze tarievencheck tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Mierlo, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van keuzes in de Energiehunter ontdek jij verrassend eenvoudig een energiecontract dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Mierlo

 • Vattenfall: Goede korting
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Hoge korting
 • Greenchoice: Klantvriendelijkste energieleverancier
 • Budget Energie: Aantrekkelijke overstapkorting
 • NLE: Hoge overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Scherpe overstapbonus
 • Engie: Beoordeeld met een 8.4
 • Oxxio: Hoge overstapkorting
 • Pure energie: Online meterstanden doorgeven
 • Powerpeers: Scherpe cashback
 • Delta: Handige website

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen augustus 2022)

De producten van gas en stroom maatschappijen en de tarieven verschillen per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Mierlo is Enexis. Vervolgens heeft de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het toevoeren van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Geldrop-Mierlo valt in de gasregio 5, 9. Dit komt overeen met een bijdrage van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Kerngegevens Mierlo

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,7772
 • Stroomtarief kwh: €0,2505
 • Gem. gasverbruik: 1.424 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.295 kWh

Plaatsen in deze regio

energie-vergelijken-mierlo

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Mierlo ligt dat gemiddeld op circa 1.424 m3 & 3.295 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze details beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het een goed idee om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle grote aanbieders van energie. Van alle contracten tref jij informatie met betrekking tot soort energie, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Mierlo, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante kortingsactie in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.energiedirect.nl of natuurlijk energie.vanons.org. De door jou gekozen energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Mierlo


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in augustus 2022 kan soms wel €315 bonus betekenen. Desondanks, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Op deze pagina lees jij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bespaaradvies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Advies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Advies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bezuinigtip 5: neem een klokthermostaat

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Mierlo. In dat geval ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde overstappen, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in augustus 2022 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt werkt het zo: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Mierlo. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk regelt je geselecteerde maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste partij. Zoals Essent, Budget Energie + Allure energie. Daarna beslis je over de startdatum van het abonnement. Jullie geselecteerde gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van de Energiehunter achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.vandebron.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lage prijzen en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Mierlo vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Mierlo en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Mierlo

Een groot deel van de energie aanbieders faciliteren op dit moment groene stroom in Mierlo. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor een filter voor “100% groene stroom uit NL”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Mierlo vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Geldrop-Mierlo bestaan er nogal wat initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5730, 5731. In de buurt van wijk Geldrop, Mierlo kan je vaak zeer betaalbaar participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Noord-Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Check ook Oxxio pakketten.