Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Nuenen

Zonder problemen energie vergelijken in Nuenen? Aan de hand van Energiehunter.nl vind je snel en simpel alle interessante aanbieders. Voorbeelden zijn Delta & Vandebron. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Nuenen de laagste prijs hanteert. Bovendien vergaar je op onze website handige info over thema’s als het ideale overstapmoment en uitleg over jouw energierekening. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Nuenen, Gerwen en Nederwetten (www.nuenen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2022€0,7768
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2022€0,2501
Gemiddeld verbruik: 1.368 m3 en 3.165 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 350,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gasWelke energieleveranciers zijn er in Nuenen?

We zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Nuenen. Dat gaat van Powerpeers tot en met Essent, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment is het aanbod ongeveer 40 aanbieders. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze tool de oplossing. Nieuwsgierig welke leveranciers je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nuenen is op dit moment? Voer gelijk de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, energie-aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een storing, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van de energievergelijker tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Nuenen, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v filters in de tarievenvergelijker checken jullie eenvoudig een abonnement dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Nuenen

 • Vattenfall: Meer dan 2 miljoen klanten
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Scherpe overstapbonus
 • Greenchoice: Groene stroom
 • Budget Energie: Online inzicht in verbruik
 • NLE: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Energiedirect.nl: Sinds 2002
 • Engie: Transparant en eerlijk
 • Oxxio: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Pure energie: Duidelijke website
 • Powerpeers: Hoge overstapbonus
 • Delta: Goede cashback

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen augustus 2022)

De aansluitingen van gas & stroom bedrijven en de kosten verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er veel beheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer andere onkosten voor transport. De netbeheerder in Nuenen betreft Enexis. Tevens rekent de Gasunie separate tarieven per regio voor het transport van gas door zijn leidingen. Gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten behoort tot gasregio 5, 9. Dat vloeit voort in een bijbetaling van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten over Nuenen

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,7768
 • Stroomtarief kwh: €0,2501
 • Gem. gasverbruik: 1.368 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.165 kWh
energie-vergelijken-nuenen

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je contactgegevens. Dit gaat over gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Nuenen is het gemiddelde verbruik ong. 1.368 m3 en 3.165 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. De genoemde zaken zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijszekerheid kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Normaliter loont het om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle interessante energie aanbieders. Bij elk contract zie je informatie aangaande soort energie, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Nuenen, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte aanbieder in het lijstje? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de onderneming. Denk aan www.pure-energie.nl en ook www.cleanenergy.nl. De betreffende energieleverancier regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Nuenen


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2022 kan ruim €260 rendement bieden. Toch, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder bieden wij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Praktische tip 1: neem tochtweringen
 • Bespaaradvies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Advies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Praktische tip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Praktisch advies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Nuenen. Op die manier ben je het voordeligst uit. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. In algemene zin worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in augustus 2022 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Nuenen. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw betreffende leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en selecteer een nieuwe leverancier. Bedrijven als Vattenfall, Powerpeers en ook HVC. Tevens neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jouw betreffende gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij onze website vind je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.innovaenergie.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van lagere onkosten en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Nuenen vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Nuenen en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Nuenen

Het merendeel van de energiemaatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Nuenen. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan zeker voor “Groene Energie uit Nederland”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Nuenen vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten bestaan er tegenwoordig nogal wat plannen volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5670, 5671, 5672, 5673, 5674. Wanneer je woont in wijk Nuenen, Gerwen, Nederwetten kan je vaak vrij voordelig participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Noord-Brabant volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Doorzoek informatie over Vattenfall pakketten.