Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Op je gemak energie vergelijken in Nuenen, Gerwen en Nederwetten? Geholpen door onze website vergelijk je snel en simpel alle relevante energiebedrijven zoals NLE & Vandebron. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Nuenen, Gerwen en Nederwetten de scherpste prijs kan bieden. Bovendien vind je via de energievergelijker handige informatie over thema’s als bijv. maatschappijen en info over duurzame energie. Ook bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Nuenen, Gerwen en Nederwetten (www.nuenen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,772
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,237
Gemiddeld verbruik: 1.396 m3 en 3.395 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire providers in een overzicht
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar tot wel € 410,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gasNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten?

We zien steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Van NLE tot bijvoorbeeld Energiedirect, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 60 maatschappijen. Deze aanbieders werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Enexis. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie biedt onze tool de oplossing. Achterhalen welke gas & stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nuenen, Gerwen en Nederwetten is op dit moment? Voer direct jouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap meteen over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, gas & stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Via onze prijzencheck vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Nuenen, Gerwen en Nederwetten, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Middels jouw input in de tarievenvergelijker bekijkt men moeiteloos een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Nuenen, Gerwen en Nederwetten

 • Vattenfall: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Speciale Essent App
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Greenchoice: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Budget Energie: Online meterstanden doorgeven
 • NLE: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Engie: Engie Wijzer
 • Oxxio: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Pure energie: Hoge welkomstkorting
 • Powerpeers: Scherpe korting
 • Delta: Online meterstanden doorgeven

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2022)

De beschikbare producten energie-aanbieders en de vergoedingen variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder hanteert weer aparte prijzen voor logistiek. De netbeheerder in Nuenen, Gerwen en Nederwetten heet Enexis. Ook hanteert de Gasunie aparte tarieven per regio voor het gastransport via haar leidingnet. Gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten valt in de gasregio 5, 9. Dat betekent een bijdrage van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten over Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,772
 • Stroomtarief kwh: €0,237
 • Gem. gasverbruik: 1.396 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.395 kWh
energie-vergelijken-nuenen-gerwen-en-nederwetten

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste de standaard informatie. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Nuenen, Gerwen en Nederwetten ligt dat gemiddeld op circa 1.396 m3 en 3.395 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze details beïnvloeden het energietarief.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. In algemene zin kan het uit om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij alle contracten zoek je specificaties m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Nuenen, Gerwen en Nederwetten, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige korting gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de aanbieder. O.a. www.budgetenergie.nl of www.qwint.nl. De betreffende energie-aanbieder regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Nuenen, Gerwen en Nederwetten


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan ruim €250 winst geven. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand lees je 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Praktische tip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bezuinigadvies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Tip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts vinden: regel jaarlijks het overstappen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Dan bespaar je het meeste geld. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Doorgaans worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En misschien krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang jij elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans regelt je toekomstige organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste aanbieder. Bijv. Engie, Pure Energie of natuurlijk Qwint. Bij de volgende stap neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jullie gekozen aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij de Energiehunter achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.mainenergie.nl, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Nuenen, Gerwen en Nederwetten vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Een groot deel van de aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Op dit front zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene stroom heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groene Energie uit Nederland”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Nuenen, Gerwen en Nederwetten vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten onderscheiden we steeds meer opdrachten met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5670, 5671, 5672, 5673, 5674. In wijk Nuenen, Gerwen, Nederwetten kan je steeds vaker zeer betaalbaar meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Noord-Brabant energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Doorzoek informatie over Oxxio abonnementen.


Alle plaatsen in deze gemeente