Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Eindhoven

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Eindhoven? Met behulp van deze website tref je probleemloos alle interessante energiebedrijven. Voorbeelden zijn GreenChoice en Oxxio. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Eindhoven de scherpste prijs kan bieden. Tevens vergaar je op onze website handige info over onderwerpen als bijvoorbeeld verschillende gasregio’s en concrete energiebespaartips. Ook geven wij handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Eindhoven (www.eindhoven.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,776
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,217
Gemiddeld verbruik: 1.368 m3 en 3.395 kwh
Populaire aanbiederE.ON

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 385,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenWelke energieleveranciers zijn er in Eindhoven?

We zien nogal wat energieleveranciers actief in de regio Eindhoven. Dat loopt van Vandebron tot Energiedirect, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag is het aanbod ongeveer 60 organisaties. Deze bedrijven lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kan jij onze vergelijker gebruiken. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Eindhoven is voor jouw situatie? Vul eenvoudig de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een storing, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Door middel van onze vergelijker tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Eindhoven, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Via de keuzevakjes in de energievergelijker detecteren jullie gemakkelijk een overeenkomst dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Eindhoven

 • Vattenfall: Transparante prijzen
 • Essent: Inzicht in verbruik
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Greenchoice: Transparant en eerlijk
 • Budget Energie: Hoge overstapkorting
 • NLE: Hoge overstapkorting
 • Energiedirect.nl: Online meterstanden doorgeven
 • Engie: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Oxxio: Meerdere contracten
 • Pure energie: Online facturen bekijken
 • Powerpeers: Scherpe korting
 • Delta: 100% groene stroom uit Zeeland

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er meerdere netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De netbeheerder in Eindhoven is Enexis. Eveneens calculeert de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het transport van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Eindhoven behoort tot gasregio 5, 9. Dit houdt in een bijbetaling van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Kerngegevens Eindhoven

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Eindhoven
 • (Regio) nummer: 040
 • Bewoners: 224755
 • Postcode: 5600
 • Veel gezochte wijk: Stadsdeel

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,776
 • Stroomtarief kwh: €0,217
 • Gem. gasverbruik: 1.368 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.395 kWh
energie-vergelijken-eindhoven

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je huis en woningdetails. Dit gaat over het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Eindhoven is het gemiddelde verbruik ong. 1.368 m3 plus 3.395 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details dragen bij aan het energietarief.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het een goed idee om jaarlijks weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu de totaallijst met alle mogelijke energieleveranciers. Bij alle contracten lees je voorwaarden zoals herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Eindhoven, en de eventuele korting. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante kortingsactie beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Bijv. www.oxxio.nl of natuurlijk energie.vanons.org. De gekozen energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Eindhoven


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €275 besparen. Desondanks, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter vind jij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: gebruik niet de standby modus
 • Bespaartip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bespaartip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Advies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bezuinigadvies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten adviseren: maak een sport van het overstappen in Eindhoven. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Veelal vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Eindhoven. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elk jaar een scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal faciliteert je aankomende organisatie de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de voordeligste partij. Onder andere Vattenfall, Delta en Main energie. Daarnaast kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie nieuwe energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van onze vergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.engie.nl, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Eindhoven vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Eindhoven en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Eindhoven

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Eindhoven. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte “groen” genoemd. 100% zeker weten dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groene stroom uit Nederland”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Eindhoven vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Eindhoven zien we allerlei stappen binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5502, 5600, 5601, 5602, 5603, 5604, 5605, 5606, 5611, 5612, 5613, 5614, 5615, 5616, 5617, 5621, 5622, 5623, 5624, 5625, 5626, 5627, 5628, 5629, 5631, 5632, 5633, 5641, 5642, 5643, 5644, 5645, 5646, 5647, 5651, 5652, 5653, 5654, 5655, 5656, 5657, 5658. In wijk Stadsdeel Centrum, Stadsdeel Stratum, Stadsdeel Tongelre, Stadsdeel Woensel-Zuid, Stadsdeel Woensel-Noord, Stadsdeel Strijp, Stadsdeel Gestel kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Noord-Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk ook Vandebron pakketten.