Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Geldrop

Snel energie vergelijken in Geldrop? Met behulp van de energievergelijker ontdek je supersnel alle verkrijgbare maatschappijen zoals Pure Energie en Oxxio. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Geldrop voor jou de beste prijs heeft. Voorts check je via onze vergelijker waardevolle informatie over thema’s zoals de netbeheerder en verschillende contracttypes. Verder verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Geldrop-Mierlo (www.geldrop-mierlo.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) september 2021€0,7764
Gemiddelde stroomtarief (kWh) september 2021€0,2497
Gemiddeld verbruik: 1.438 m3 en 3.361 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende leveranciersvergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar tot wel € 275,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWat zijn populaire energieleveranciers in Geldrop?

We zien enorm veel energieleveranciers actief in de regio Geldrop. Van NLE tot Engie, er zijn opties bij de vleet. Momenteel tellen we ruim 60 aanbieders. Deze leveranciers werken allemaal op basis van de infrastructuur van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor kun jij bij ons terecht. Weten welke energiebedrijven je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Geldrop voor jou is? Geef moeiteloos de eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas & stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Is er stroom en gas storingen, dan wil je dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Middels de energievergelijker check je snel de goedkoopste energieleverancier van Geldrop, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van keuzes in de tool ontdek jij eenvoudig een overeenkomst dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Geldrop

 • Vattenfall: Cadeau bij overstappen
 • Essent: Goede overstapbonus
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Greenchoice: Met praktische energie-bespaartips
 • Budget Energie: Persoonlijk contact
 • NLE: Groene windstroom
 • Energiedirect.nl: 100% Wind
 • Engie: Vaste energieprijzen
 • Oxxio: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Pure energie: Hoge overstapkorting
 • Powerpeers: Overzichtelijke contracten
 • Delta: Scherpe welkomstbonus

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen september 2021)

De voorwaarden van energie-organisaties en de vergoedingen verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net actief zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder in Geldrop heet Enexis. Tevens calculeert de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het “vervoer” van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Geldrop-Mierlo valt in de gasregio 5, 9. Dat draait uit op een bijdrage van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Facts and figures Geldrop

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,7764
 • Stroomtarief kwh: €0,2497
 • Gem. gasverbruik: 1.438 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.361 kWh
energie-vergelijken-geldrop

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Geldrop is het gemiddelde verbruik ong. 1.438 m3 & 3.361 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. De data die je invult beïnvloeden de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Omtrent contracttermijn kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter kan het uit om elke 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een lijst met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij ieder pakket zoek jij info over type energie, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Geldrop, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die matcht met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende aanbieding tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Denk aan www.vandebron.nl en www.hvcgroep.nl. De betreffende energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Geldrop


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in september 2021 kan ruim €280 opleveren. Evenwel, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna tref je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: korter douchen
 • Bezuinigtip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bespaaradvies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Bezuinigadvies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Praktische tip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Geldrop. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, wisselen, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. In de regel worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in september 2021 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Geldrop. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij alle jaren zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel verzorgt de gekozen energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste maatschappij. Bedrijven als Vattenfall, GreenChoice en ook Vastelastenbond. Bij de volgende stap kies je de startdatum van het abonnement. De gekozen energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Via Energiehunter.nl achterhaal je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.budgetenergie.nl, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Geldrop vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Geldrop en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Geldrop

Veel maatschappijen faciliteren onderhand groene stroom in Geldrop. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt onjuist neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers een groene strategie voeren? Gebruik dan de selectie “Groene stroom uit Nederland”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Geldrop vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Geldrop-Mierlo kennen we verscheidene initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5563, 5660, 5661, 5662, 5663, 5664, 5665, 5666, 5667. In en rondom wijk Geldrop, Mierlo kan je soms extra voordelig bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Noord-Brabant volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Bekijk info over Praktische energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk details over Vandebron.