Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Ommel

Snel energie vergelijken in Ommel? Middels deze website tref je eenvoudig alle verkrijgbare energie aanbieders als bijvoorbeeld NLE en Engie. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Ommel de beste deal heeft! Verder tref je op deze website nuttige info info over items als verschillende gasregio’s en zakelijke energie. Voorts geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Asten (www.asten.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2022€0,7770
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2022€0,2503
Gemiddeld verbruik: 1.396 m3 en 3.230 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvennaast elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparing loopt op tot € 345,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gas

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Ommel?

Wij zien steeds meer energieleveranciers in Ommel. Dit loopt van Budget Energie tot Essent, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 60 bedrijven. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Enexis. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor biedt onze tool de oplossing. Uitzoeken welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ommel is op dit moment? Voer direct de gevraagde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, energie-organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Geholpen door onze vergelijker vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Ommel, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Door middel van selecties maken in de energievergelijker detecteer je moeiteloos een energiecontract dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Ommel

 • Vattenfall: Hoge welkomstkorting
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Handige website
 • Greenchoice: Met opties voor salderen
 • Budget Energie: Handige website
 • NLE: Altijd scherpe acties
 • Energiedirect.nl: Met opties voor salderen
 • Engie: Online facturen bekijken
 • Oxxio: Goede korting
 • Pure energie: Ook flexibele prijzen
 • Powerpeers: Hoge welkomstbonus
 • Delta: Hoge cashback

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen augustus 2022)

De beschikbare producten gas en stroom maatschappijen en de kosten verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders van het net op deze markt werken. Elke beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor transport. De huidige netbeheerder in Ommel is Enexis. Daarbij verwerkt de Gasunie aparte tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via haar leidingnet. Gemeente Asten vinden we terug in gasregio 5, 9. Dat vloeit voort in een bijbetaling van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Kerngegevens Ommel

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Asten
 • (Regio) nummer: 0493
 • Aantal bewoners: 16580
 • Postcode: 5724
 • Populaire wijk: Asten

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,7770
 • Stroomtarief kwh: €0,2503
 • Gem. gasverbruik: 1.396 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.230 kWh
energie-vergelijken-ommel

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Ommel is dit gemiddeld zo’n 1.396 m3 en 3.230 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken bepalen de energiekosten.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Aangaande prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Veelal loont het om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij ieder pakket check jij informatie als soort stroom/gas, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Ommel, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende prijsaanbieding gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de energieleverancier. Denk aan www.essent.nl + www.leonzeewolde.nl. Jouw aanstaande leverancier regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Ommel


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2022 kan soms wel €275 bonus betekenen. Echter, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina tref jij 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: led-lampen gebruiken
 • Tip 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bezuinigtip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Praktische tip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bespaartip 5: zet de verwarming een graadje lager

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Ommel. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in augustus 2022 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Ommel. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elk jaar een dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal regelt jouw toekomstige energieleverancier het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste energiemaatschappij. Zoals Eneco, Powerpeers of natuurlijk E-on. Vervolgens beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Je geselecteerde aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van Energiehunter.nl ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.nle.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Ommel vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Ommel en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Ommel

Bijna alle organisaties verschaffen momenteel groene stroom in Ommel. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Gebruik dan zeker weten “Groen gas/elektra uit Nederland”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Ommel vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Asten bestaan er steeds meer plannen met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5724. In en rondom wijk Asten, Heusden, Ommel, Wijk 08, Wijk 09 kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Noord-Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Check ook Energiedirect pakketten.