Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Asten

Eenvoudig energie vergelijken in Asten? Geholpen door onze website tref je snel en simpel alle grote energiebedrijven zoals Powerpeers en Engie. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Asten voor jou de beste prijs heeft. Voorts tref je op onze website belangrijke info over items zoals energiegebruik in de regio en handige bespaartips. Tevens vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Asten (www.asten.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,759
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,251
Gemiddeld verbruik: 1.382 m3 en 3.165 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire providers bij elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 450,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldWat zijn goede energieleveranciers in Asten?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in Asten. Van GreenChoice tot aanbieders zoals Essent, er zijn opties bij de vleet. In mei 2022 heb je de keuze uit zo’n 40 energieleveranciers. Deze bedrijven lopen allemaal via het net van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiehunter testen. Ontdekken welke gas & stroom leveranciers mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Asten is? Voer hieronderde benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Via onze vergelijker vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Asten, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. D.m.v selecties maken in de Energiehunter detecteer je eenvoudig een product dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Asten

 • Vattenfall: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Goede overstapkorting
 • Eneco: Toon Thermostaat
 • Greenchoice: Meerdere contracten
 • Budget Energie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • NLE: Scherpe overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Online grip op je kosten
 • Engie: Scherpe welkomstkorting
 • Oxxio: Hoge overstapkorting
 • Pure energie: Ook modelcontracten
 • Powerpeers: Online meterstanden doorgeven
 • Delta: Exclusieve aanbiedingen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2022)

Het aanbod van gas & stroom organisaties en de vergoedingen zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere netbeheerders op deze markt werken. Elke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor logistiek. De netbeheerder in Asten is Enexis. Eveneens heeft de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het transporteren van het gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Asten valt in de gasregio 5, 9. Dit komt overeen met een opslag van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten over Asten

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Asten
 • (Net) nummer: 0493
 • Aantal inwoners: 16580
 • Centrale postcode: 5721
 • Wijk: Asten

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,759
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1.382 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.165 kWh
energie-vergelijken-asten

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met de standaard informatie. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Asten ligt dat gemiddeld op circa 1.382 m3 en 3.165 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Dit alles zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal kan het uit om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle erkende aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen bekijk je gegevens over herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Asten, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die klopt met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een passende korting in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de energieleverancier. Zoals www.vandebron.nl en ook energie.vanons.org. Jouw nieuwe energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Asten


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan soms wel €385 voordeel geven. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.nl lees je 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bezuinigtip 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Praktisch advies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bezuinigtip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Asten. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij dit type contract profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel is er sprake van een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Asten. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt je nieuwe energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste partij. Populaire bedrijven zijn Vattenfall, GreenChoice en ook UnitedConsumers. Tevens kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie geselecteerde gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.delta.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Middels lage prijzen en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Asten vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Asten en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Asten

Bijna alle aanbieders faciliteren ondertussen groene stroom in Asten. Toch kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Kies dan uiteraard voor “Groene stroom uit Nederland”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Asten vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Asten bestaan er verscheidene activiteiten met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5720, 5721. Wanneer je woont in wijk Asten, Heusden, Ommel, Wijk 08, Wijk 09 kan je meer en meer vrij voordelig meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Noord-Brabant volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk info van Engie.


Alle plaatsen in deze gemeente