Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Heusden

Zonder problemen energie vergelijken in Heusden? Middels Energiehunter.nl check je gemakkelijk alle erkende aanbieders als bijv. NLE en Budget Energie. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Heusden prijstechnisch het meest interessant is. Ook verzamel je op onze website belangrijke informatie over thema’s als energiebelastingen en handige bespaartips. Daarnaast verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Asten (www.asten.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) augustus 2022€0,7771
Gemiddelde stroomtarief (kWh) augustus 2022€0,2504
Gemiddeld verbruik: 1.410 m3 en 3.262 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende leverancierseenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 230,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opWelke energieleverancier kiezen in Heusden?

We zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Heusden. Van Vandebron tot Engie, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 50 maatschappijen. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden! Bekijken welke gas & stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heusden is voor jouw situatie? Voer eenvoudig je persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas en stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Door middel van de energiehunter bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Heusden, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van selecties in de tarievenvergelijker achterhalen jullie moeiteloos een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Heusden

 • Vattenfall: Goede cashback
 • Essent: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Eneco: Inzicht & besparen
 • Greenchoice: Groene energie
 • Budget Energie: Uitstekende klantenservice
 • NLE: Goede korting
 • Energiedirect.nl: Hoge overstapbonus
 • Engie: Goede cashback
 • Oxxio: Goede welkomstkorting
 • Pure energie: Groene energie uit Nederland
 • Powerpeers: Zelf opwekken en stroom delen
 • Delta: Hoge korting

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen augustus 2022)

De condities van organisaties en de tarieven wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net hanteert weer andere onkosten voor logistiek. De actuele netbeheerder in Heusden is Enexis. Daarnaast heeft de Gasunie individuele tarieven per regio voor het transporteren van het gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Asten maakt deel uit van de gasregio 5, 9. Dit komt overeen met een opslag van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Facts and figures Heusden

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Asten
 • Netnummer: 0493
 • Aantal bewoners: 16580
 • Postcode: 5725
 • Veel gezochte wijk: Asten

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,7771
 • Stroomtarief kwh: €0,2504
 • Gem. gasverbruik: 1.410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.262 kWh

Plekken in de omgeving

energie-vergelijken-heusden

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste de standaard informatie. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Heusden is het gemiddelde verbruik ong. 1.410 m3 en nog eens 3.262 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake contractduur heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Gewoonlijk is het gunstiger om ieder jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu een opsomming met alle grote energieleveranciers. Bij elk abonnement check je info over herkomst energie, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Heusden, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele prijsaanbieding beschikbaar? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de leverancier. Bijv. www.nle.nl of natuurlijk www.unitedconsumers.com. De nieuwe energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Heusden


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in augustus 2022 kan wel €265 bonus betekenen. Daartegenover, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.nl bekijk je 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bespaaradvies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bezuinigtip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bespaaradvies 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bespaartip 5: korter douchen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze experts geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Heusden. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in augustus 2022 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En wellicht beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Heusden. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard faciliteert de aankomende energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en kies een nieuwe energieleverancier. Bijv. Vattenfall, Powerpeers of natuurlijk Allure energie. Vervolgens beslis je over de startdatum van het abonnement. Jouw nieuwe energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels Energiehunter.nl vind je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.fenor.nl, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van voordelige tarieven en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Heusden vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Heusden en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Heusden

De meeste organisaties bieden inmiddels groene stroom in Heusden. Echter zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan uiteraard voor “100% groene stroom uit NL”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Heusden vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Asten onderscheiden we allerlei stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5725. In en rondom wijk Asten, Heusden, Ommel, Wijk 08, Wijk 09 kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Noord-Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen integreren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl. Bekijk ook Engie pakketten.