Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Lierop

Snel energie vergelijken in Lierop? Middels Energiehunter.nl tref je gemakkelijk alle erkende energie aanbieders als o.a. Delta en Eneco. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Lierop het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien verzamel je op deze pagina belangrijke informatie over thema’s als bijv. energieproblemen en vaste of variabele tarieven. Daarnaast komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Someren (www.someren.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2023€0,7769
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2023€0,2502
Gemiddeld verbruik: 1.382 m3 en 3.198 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Enorme besparingen tot wel € 360,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Lierop?

Er zijn meer en meer energieleveranciers in Lierop. Dat gaat van GreenChoice tot Essent, de keuze is reusachtig groot. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 55 providers. Deze maatschappijen gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Enexis. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden! Achterhalen welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lierop is voor jouw verbruik? Vul snel de benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, gas en stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van de energiehunter vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Lierop, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Via de keuzevakjes in de tool ontdekt men moeiteloos een product dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Lierop

 • Vattenfall: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Duidelijke website
 • Greenchoice: Goede welkomstbonus
 • Budget Energie: Transparante prijzen
 • NLE: Goede welkomstbonus
 • Energiedirect.nl: Scherpe cashback
 • Engie: Meerdere contracten
 • Oxxio: Goede overstapbonus
 • Pure energie: Scherpe welkomstkorting
 • Powerpeers: Ook modelcontracten
 • Delta: Ook flexibele prijzen

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen juni 2023)

De condities van gas & stroom leveranciers en de energietarieven verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder rekent zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Lierop betreft Enexis. Tevens heeft de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het gastransport door haar leidingnetwerk. Gemeente Someren hoort bij gasregio 5, 9. Dat vloeit voort in een opslag van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Informatie over Lierop

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Someren
 • Regionummer: 0492
 • Aantal bewoners: 18914
 • Postcode: 5715
 • Veel gezochte wijk: Someren

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,7769
 • Stroomtarief kwh: €0,2502
 • Gem. gasverbruik: 1.382 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.198 kWh
energie-vergelijken-lierop

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Lierop is dat gemiddeld 1.382 m3 en 3.198 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten hebben effect op de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Omtrent contracten kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans is het slim om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij elk pakket achterhaal jij specificaties over soort energie, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Lierop, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die rijmt met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende korting in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.greenchoice.nl of natuurlijk www.eon.nl. De nieuwe energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Lierop


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juni 2023 kan soms wel €290 korting realiseren. Toch, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Hieronder profiteer je van 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: apparaten uitschakelen
 • Advies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bespaaradvies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bezuinigtip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Advies 5: Benut de pompschakelaar

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Lierop. Daarna betaal je het minst voor je energie. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Normaal kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juni 2023 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Lierop. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak regelt jouw gekozen energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en neem de beste aanbieder. Bedrijven als Essent, GreenChoice of natuurlijk Leon energie. Vervolgens kies je de ingangsdatum (start levering). Je nieuwe organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van deze website check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.unitedconsumers.com, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Lierop vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Lierop en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Lierop

Bijna alle leveranciers bieden ondertussen groene stroom in Lierop. Op dit front zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet elk “groene stroom” label komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Kies in dat geval zeker weten “100% groene stroom uit NL”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Lierop vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Someren zien we allerlei stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5715. Als bewoner van wijk Someren, Lierop, Someren-Eind, Somerense Heide, Wijk 09 kan je meer en meer zeer betaalbaar meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Noord-Brabant helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Lees verder alles over Eneco pakketten.