Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Someren

Meteen energie vergelijken in Someren? Via onze website ontdek je eenvoudig alle relevante energieleveranciers als bijvoorbeeld Delta & Energiedirect. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Someren voor jou de beste prijs heeft. Tevens verzamel je via de energievergelijker belangrijke info over topics als o.a. onderwerpenen alternatieven voor de CV-ketel. Daarnaast geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Someren (www.someren.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,758
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,247
Gemiddeld verbruik: 1.410 m3 en 3.395 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke leverancierseenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 380,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldWat zijn goede energieleveranciers in Someren?

Er zijn meer en meer energieleveranciers in Someren. Van Pure Energie tot en met Eneco, er zijn opties bij de vleet. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 40 energie aanbieders. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval biedt onze tool de oplossing. Uitzoeken welke leveranciers in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Someren is? Geef vlug jouw gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Door middel van de energiehunter achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Someren, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van selecties in de tarievenvergelijker check je probleemloos een contract dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Someren

 • Vattenfall: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Essent: Scherpe overstapkorting
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Greenchoice: Goede welkomstbonus
 • Budget Energie: Met mediamarkt actie
 • NLE: Goede korting
 • Energiedirect.nl: Altijd bereikbaar
 • Engie: Aantrekkelijke cashback
 • Oxxio: Duidelijke website
 • Pure energie: Groen gas voor een schone toekomst
 • Powerpeers: Eigen energie delen
 • Delta: Altijd een eerlijke prijs

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen mei 2022)

De beschikbare producten gas & stroom leveranciers en de energiekosten verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er veel netbeheerders op deze markt werken. Elke beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder in Someren is Enexis. Tevens calculeert de Gasunie aparte tarieven per regio voor het gastransport via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Someren behoort tot gasregio 5, 9. Dat draait uit op een toeslag van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten over Someren

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Someren
 • Regionummer: 0493
 • Bewoners: 18914
 • Hoofdpostcode: 5711
 • Veel gezochte wijk: Someren

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,758
 • Stroomtarief kwh: €0,247
 • Gem. gasverbruik: 1.410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.395 kWh
energie-vergelijken-someren

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dat betreft de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Someren is dat gemiddeld 1.410 m3 en 3.395 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Deze details beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij elk abonnement zie jij gegevens over oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de prijzen van gas en elektra in Someren, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante aanbieding gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van het bedrijf. Zoals www.delta.nl en www.huismerkenergie.nl. De door jou gekozen leverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Someren


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan ruim €360 winst geven. Evenwel, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina profiteer je van vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bezuinigtip 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigadvies 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Tip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bezuinigtip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Someren. In dat geval bespaar je het meeste geld. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Normaliter worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Someren. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elk jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt de nieuwe maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en ga voor een nieuwe leverancier. Bedrijven als Energiedirect, NLE + HVC. Daarnaast bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). De toekomstige gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels www.energiehunter.nl tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.vandebron.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij voordelige tarieven en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Someren vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Someren en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Someren

Veel aanbieders faciliteren onderwijl groene stroom in Someren. Toch is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Someren vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Someren onderscheiden we vele stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5710, 5711, 5712. In en rondom wijk Someren, Lierop, Someren-Eind, Somerense Heide, Wijk 09 kan je vaak financieel aantrekkelijk meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Noord-Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bekijk ook Energiedirect tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente