Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Oirschot

Snel online energie vergelijken in Oirschot? Middels onze vergelijker vind je moeiteloos alle beschikbare aanbieders. Voorbeelden zijn Vattenfall en Eneco. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Oirschot de laagste prijs hanteert. Ook vind je via de Energiehunter handige informatie over thema’s zoals energieaansluitingen en tips om jouw huis te verduurzamen. Verder bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oirschot (www.oirschot.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2022€0,773
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2022€0,238
Gemiddeld verbruik: 1.410 m3 en 3.101 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bedrijven onder elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparingen mogelijk tot wel € 400,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstapserviceWat zijn de beste energieleveranciers in Oirschot?

We zien steeds meer energieleveranciers actief in de regio Oirschot. Dit loopt van Vandebron tot aanbieders zoals Essent, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 55 bedrijven. Zij lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval is de energiehunter toe te passen. Nieuwsgierig welke gas en stroom aanbieders er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oirschot is? Geef hierna jouw gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas en stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Oirschot, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Aan de hand van filteren in de tool vindt men simpel en snel een overeenkomst dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Oirschot

 • Vattenfall: Goede overstapkorting
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Met opties voor salderen
 • Greenchoice: Met praktische energie-bespaartips
 • Budget Energie: Online meterstanden doorgeven
 • NLE: Hoge welkomstkorting
 • Energiedirect.nl: Online grip op je kosten
 • Engie: Exclusieve kortingen
 • Oxxio: Met opties voor salderen
 • Pure energie: Online inzicht in verbruik
 • Powerpeers: Handige website
 • Delta: Online inzicht in verbruik

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen juli 2022)

De voorwaarden van gas en stroom bedrijven en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er verschillende netbeheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer andere tarieven voor logistiek. De huidige netbeheerder in Oirschot heet Enexis. Ook rekent de Gasunie individuele tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport door haar leidingnetwerk. Gemeente Oirschot valt onder gasregio 5, 9. Dat betekent een vergoeding van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Kerngegevens Oirschot

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Oirschot
 • Regionummer: 0499
 • Aantal bewoners: 18199
 • Postcode: 5689
 • Populaire wijk: Oirschot

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,773
 • Stroomtarief kwh: €0,238
 • Gem. gasverbruik: 1.410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.101 kWh
energie-vergelijken-oirschot

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Oirschot ligt dit gemiddeld op 1.410 m3 + 3.101 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Al deze zaken zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Betreffende contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Normaliter is het gunstiger om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle mogelijke aanbieders van energie. Van ieder pakket achterhaal jij informatie met betrekking tot herkomst energie, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Oirschot, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte aanbieder in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Denk aan www.oxxio.nl en ook www.anode.nl. De nieuwe aanbieder zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Oirschot


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in juli 2022 kan ruim €345 opleveren. Evenwel, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Onderstaand tref je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: nemen van led verlichting
 • Praktisch advies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Advies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Praktisch advies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Tip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Oirschot. Zodanig ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2022 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland geldt in beginsel: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Oirschot. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw aanstaande energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een nieuwe aanbieder. Zoals Energiedirect, Pure Energie of HVC. Hierna neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Je aanstaande gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels deze website vind je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.leonzeewolde.nl, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Oirschot vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Oirschot en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Oirschot

Het gros van de energieleveranciers faciliteren onderwijl groene stroom in Oirschot. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval zeker voor “100% groene stroom uit NL”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Oirschot vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Oirschot zien we steeds meer acties volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5688, 5689. Wanneer je woont in wijk Oirschot, Spoordonk, Middelbeers en Westelbeers, Oostelbeers kan je wellicht zeer betaalbaar participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Noord-Brabant energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Bekijk info van Pure Energie abonnementen.


Alle plaatsen in deze gemeente