Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Boxmeer

Eenvoudig energie vergelijken in Boxmeer? Door gebruik te maken van de energievergelijker doorzoek je snel en simpel alle bekende maatschappijen als bijv. Pure Energie en Eneco. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Boxmeer prijstechnisch het meest interessant is. Verder bekijk je op deze pagina handige informatie over onderwerpen zoals tarieven van energie * gas en tips om te besparen op energie. Verder komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Boxmeer (www.boxmeer.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,767
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,208
Gemiddeld verbruik: 1.368 m3 en 3.101 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersin een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 215,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapserviceWelke energieleveranciers zijn er in Boxmeer?

Er zijn best veel energieleveranciers voorhanden in Boxmeer. Dit loopt van Budget Energie tot Energiedirect, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 40 bedrijven. Deze zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario kun jij bij ons terecht. Benieuwd welke gas en stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Boxmeer is? Vul moeiteloos je persoonlijke gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een storing, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Door middel van de vergelijkingstool check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Boxmeer, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Via filters in de tool zoek je gemakkelijk een energie-abonnement dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Boxmeer

 • Vattenfall: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Essent: Goede korting
 • Eneco: Scherpe korting
 • Greenchoice: Aantrekkelijke cashback
 • Budget Energie: Transparant en eerlijk
 • NLE: Altijd scherpe acties
 • Energiedirect.nl: Scherpe welkomstkorting
 • Engie: Beoordeeld met een 8.4
 • Oxxio: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Pure energie: Goede korting
 • Powerpeers: Vriendenbonus
 • Delta: Meerdere contracten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen mei 2022)

Het aanbod van energiemaatschappijen en de vergoedingen verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders service verlenen. Elke beheerder verwerkt weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder in Boxmeer heet Enexis. Daarbij rekent de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het “vervoer” van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Boxmeer valt onder gasregio 5, 9. Dat vloeit voort in een bijdrage van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten en cijfers Boxmeer

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Boxmeer
 • Regionummer: 0485
 • Bewoners: 28465
 • Postcodegebied: 5831
 • Wijk: Boxmeer

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,767
 • Stroomtarief kwh: €0,208
 • Gem. gasverbruik: 1.368 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.101 kWh
energie-vergelijken-boxmeer

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Boxmeer is dat gemiddeld 1.368 m3 en 3.101 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Deze factoren hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Rondom abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Doorgaans is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle mogelijke energieleveranciers. Van ieder contract tref jij details over soort energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Boxmeer, en de welkomstkorting. Kies de organisatie die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante leverancier beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de energiemaatschappij. O.a. www.energiedirect.nl of natuurlijk www.unitedconsumers.com. De nieuwe maatschappij zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Boxmeer


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan wel €280 opleveren. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand lees je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: wassen op 30 graden
 • Bespaartip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bespaaradvies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Advies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Boxmeer. Zodanig is de besparing het grootst. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Normaal worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Boxmeer. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt je geselecteerde energieleverancier de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste partij. Zoals Eneco, Delta en Fenor. Bij de volgende stap kies je de aansluitdatum (moment van leveren). De aanstaande energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Dankzij deze website bekijk je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.leonzeewolde.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lage prijzen en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Boxmeer vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Boxmeer en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Boxmeer

Bijna alle maatschappijen ondersteunen ondertussen groene stroom in Boxmeer. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Kies dan zeker voor “Groen uit NL”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Boxmeer vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Boxmeer zien we diverse acties binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5830, 5831. In wijk Boxmeer, Sambeek, Beugen, Oeffelt, Rijkevoort, Vortum-Mullem, Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Holthees kan je soms financieel aantrekkelijk participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Noord-Brabant energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Bekijk info van Essent pakketten.


Alle plaatsen in deze gemeente