Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Bergen Limburg

Op je gemak energie vergelijken in Bergen Limburg? Aan de hand van Energiehunter.nl achterhaal je probleemloos alle interessante leveranciers zoals Powerpeers en Oxxio. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Bergen Limburg voor jou de beste prijs heeft. Tevens bekijk je via de Energiehunter handige informatie over thema’s zoals energieaansluitingen en slimme thermostaten. Verder vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bergen Limburg (www.bergen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,781
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,218
Gemiddeld verbruik: 1.509 m3 en 3.058 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende providers onder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Eenvoudig besparen tot wel € 220,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Bergen Limburg?

Er zijn best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Bergen Limburg. Van Budget Energie tot aanbieders zoals Essent, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 50 providers. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Enexis. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor kan jij onze vergelijker gebruiken. Bekijken welke energiebedrijven je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bergen Limburg is? Voer hierna de privé gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas en stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Met behulp van onze tarievencheck check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Bergen Limburg, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van selecties maken in de prijzenvergelijker detecteer jij eenvoudig een energieproduct dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Bergen Limburg

 • Vattenfall: Hulp bij elektrisch rijden
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Toon Thermostaat
 • Greenchoice: Aantrekkelijke cashback
 • Budget Energie: Met praktische energie-bespaartips
 • NLE: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Energiedirect.nl: Handige website
 • Engie: Ook voor ZZP’ers
 • Oxxio: Hoge overstapkorting
 • Pure energie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Powerpeers: Altijd scherpe acties
 • Delta: Verschillende termijnen

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energieleveranciers en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder in Bergen Limburg heet Enexis. Tevens hanteert de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het toevoeren van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Bergen Limburg valt in de gasregio 5. Dit mondt uit in een bijbetaling van €0,01366 per M3.

Feiten over Bergen Limburg

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Bergen Limburg
 • Regionummer: 0485
 • Inwoners: 13090
 • Postcode: 5855
 • Populaire wijk: Aijen

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,781
 • Stroomtarief kwh: €0,218
 • Gem. gasverbruik: 1.509 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.058 kWh
energie-vergelijken-bergen-limburg

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste je contactgegevens. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Bergen Limburg ligt dat gemiddeld op circa 1.509 m3 en 3.058 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken bepalen het energietarief.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Met betrekking tot prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Doorgaans is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle interessante aanbieders van energie. Van alle abonnementen zie je data met betrekking tot type energie, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Bergen Limburg, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede aanbieding gevonden? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de maatschappij. Bijv. www.engie.nl en www.unitedconsumers.com. De betreffende energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Bergen Limburg


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €370 voordeel geven. Evenwel, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand lees je 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: neem tochtweringen
 • Bezuinigtip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Advies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Praktische tip 4: spouwmuren isoleren.
 • Bespaaradvies 5: profiteer van gratis daglicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van Energiehunter.nl adviseren: maak een sport van het overstappen in Bergen Limburg. Zodanig is de besparing het grootst. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. In de regel worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Bergen Limburg. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verwerkt de gekozen gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste partij. Populaire bedrijven zijn Vattenfall, GreenChoice en ook UnitedConsumers. Vervolgens neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Je toekomstige leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Dankzij onze vergelijker bekijk je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.leonzeewolde.nl, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels goedkope tarieven en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Bergen Limburg vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Bergen Limburg en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Bergen Limburg

Veel energie aanbieders verschaffen ondertussen groene stroom in Bergen Limburg. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet alle groene energie draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan de optie “Groene energie uit NL”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Bergen Limburg vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Bergen Limburg bestaan er nogal wat initiatievenmet een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5854, 5855. In en rondom wijk Aijen, Oud-Bergen, Nieuw-Bergen, Afferden, Siebengewald, Ell, Ellerlooi kan je steeds vaker relatief goedkoop meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Lees verder alles over GreenChoice afsluiten in juli 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente