Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Horst aan de Maas

Gemakkelijk energie vergelijken in Horst aan de Maas? Middels onze website vind je snel en simpel alle relevante bedrijven zoals Pure Energie & Eneco. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Horst aan de Maas prijstechnisch het meest interessant is. Tevens lees je via de Energiehunter handige info over thema’s als gastarieven en info over duurzame energie. Voorts vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Horst aan de Maas (www.horstaandemaas.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,788
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,225
Gemiddeld verbruik: 1.478 m3 en 3.279 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders in een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar tot wel € 450,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opWat zijn goede energieleveranciers in Horst aan de Maas?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in de regio Horst aan de Maas. Dat loopt uiteen van NLE tot aanbieders zoals Engie, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 50 energieleveranciers. Deze zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario kun jij bij ons terecht. Ontdekken welke gas & stroom maatschappijen mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Horst aan de Maas is op dit moment? Geef gelijk jouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, energiebedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening wenst elke consument een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v onze vergelijker vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Horst aan de Maas, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Via de keuzevakjes in de energievergelijker ontdekken jullie verrassend eenvoudig een product dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Horst aan de Maas

 • Vattenfall: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Met slimme thermostaat
 • Eneco: Goede cashback
 • Greenchoice: Goede welkomstkorting
 • Budget Energie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • NLE: grootste onafhankelijke energieleverancier
 • Energiedirect.nl: Hoge overstapbonus
 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Oxxio: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Pure energie: Aantrekkelijke korting
 • Powerpeers: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Delta: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de tarieven wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder in Horst aan de Maas is Enexis. Bovendien gebruikt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het transporteren van het gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Horst aan de Maas maakt deel uit van de gasregio 5. Dat resulteert in een bijdrage van €0,01366 per M3.

Feiten en cijfers Horst aan de Maas

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,788
 • Stroomtarief kwh: €0,225
 • Gem. gasverbruik: 1.478 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.279 kWh
energie-vergelijken-horst-aan-de-maas

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met je huis en woningdetails. Dat betreft grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Horst aan de Maas ligt dat gemiddeld op circa 1.478 m3 en 3.279 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Al deze zaken werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake looptijd zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. In algemene zin loont het om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle mogelijke aanbieders van energie. Van elk abonnement achterhaal je informatie zoals type energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Horst aan de Maas, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte prijsaanbieding beschikbaar? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de energieleverancier. Bijv. www.delta.nl + www.mainenergie.nl. De door jou gekozen energie-aanbieder regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Horst aan de Maas


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €275 besparen. Maar, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna vind jij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: let op het energielabel
 • Bespaaradvies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bezuinigtip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bezuinigadvies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Praktische tip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters zeggen: maak een sport van het overstappen in Horst aan de Maas. In dat geval is de besparing het grootst. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Horst aan de Maas. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg jij elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verwerkt de gekozen aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Bijvoorbeeld Energiedirect, Budget Energie of Energie VanOns. Tevens bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jouw betreffende gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Via de Energiehunter check je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.qwint.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Super simpel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lage prijzen en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Horst aan de Maas vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Horst aan de Maas en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Horst aan de Maas

Veel organisaties verschaffen vandaag de dag groene stroom in Horst aan de Maas. Echter is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene stroom” kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “100% groene stroom uit NL”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Horst aan de Maas vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Horst aan de Maas bestaan er tegenwoordig steeds meer opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5865. In en rondom wijk Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen kan je soms heel gunstig participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Installeren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over Praktische energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Bekijk details over Eneco overstappen in juli 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente