Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Weert

Zonder problemen energie vergelijken in Weert? Geholpen door deze website vind je snel en simpel alle verkrijgbare energiebedrijven als bijvoorbeeld GreenChoice en Budget Energie. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Weert voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast vergaar je op onze website belangrijke info over zaken als het ideale overstapmoment en zakelijke energie. Verder verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Weert (www.weert.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,787
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,248
Gemiddeld verbruik: 1.555 m3 en 3.058 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende providers gemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Eenvoudig besparen tot wel € 275,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Weert?

We zien erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Weert. Dit varieert van GreenChoice tot aanbieders zoals Oxxio, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik tellen we ruim 55 organisaties. Deze bedrijven werken allemaal op basis van de leidingen van Enexis. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de oplossing. Nieuwsgierig welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Weert voor jou is? Vul moeiteloos jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas en stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk ook naar service. Uiteindelijk wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Dankzij de vergelijkingstool tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Weert, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Door middel van selecties maken in de energievergelijker zoek je probleemloos een energieovereenkomst dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Weert

 • Vattenfall: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Maak je huis slimmer
 • Eneco: Aantrekkelijke cashback
 • Greenchoice: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Budget Energie: Eenvoudig verbruik inzien
 • NLE: Online meterstanden doorgeven
 • Energiedirect.nl: Online meterstanden doorgeven
 • Engie: Creëer uw ideale WinWoonSituatie
 • Oxxio: Oxxio App voor mobiel
 • Pure energie: Online account
 • Powerpeers: Zelf opwekken en stroom delen
 • Delta: Hoge overstapkorting

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom aanbieders en de onkosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse netbeheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder in Weert is Enexis. Tevens neemt de Gasunie individuele tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door zijn leidingen. Gemeente Weert valt onder gasregio 5. Dit komt overeen met een vergoeding van €0,01366 per M3.

Informatie over Weert

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Weert
 • (Net) nummer: 0495
 • Inwoners: 49100
 • Postcodegebied: 6001
 • Wijk: Boshoven

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,787
 • Stroomtarief kwh: €0,248
 • Gem. gasverbruik: 1.555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.058 kWh
energie-vergelijken-weert

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dit zijn omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Weert is dat gemiddeld 1.555 m3 plus 3.058 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Deze aspecten hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Meestal loont het om eens per jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij ieder pakket achterhaal jij data zoals oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Weert, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante aanbieding beschikbaar? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de maatschappij. Bijv. www.powerpeers.nl en www.cleanenergy.nl. Jouw toekomstige maatschappij regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Weert


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €310 korting realiseren. Evenwel, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder bekijk je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Tip 1: gebruik niet de standby modus
 • Praktische tip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Tip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bespaaradvies 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Advies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Weert. In dat geval bespaar je het meeste geld. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten is het principe: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Weert. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans regelt de betreffende energie-organisatie de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de voordeligste aanbieder. Denk aan Vattenfall, Pure Energie en Clean energie. Vervolgens beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw nieuwe energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Dankzij de Energiehunter check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.fenor.nl, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lagere onkosten en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Weert vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Weert en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Weert

Tal van organisaties leveren onderwijl groene stroom in Weert. Toch kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Kies dan zeker weten “Groene stroom uit Nederland”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Weert vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Weert bestaan er tegenwoordig allerlei projectenrondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6000, 6001, 6002, 6003, 6004, 6005, 6006. Als inwoner van wijk Boshoven, Laar en Hushoven, Molenakker en Kampershoek, Weert-Centrum, Biest, Groenewoud, Fatima, Keent, Moesel, Graswinkel, Leuken, Kazernelaan, Altweerderheide, Tungelroy, Swartbroek, Stramproy kan je meer en meer tegen een gunstig tarief bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Dak met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of bezoek pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Check ook Vattenfall.


Alle plaatsen in deze gemeente