Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Peel en Maas

Meteen energie vergelijken in Peel en Maas? Middels onze website ontdek je snel en simpel alle grote energieleveranciers als bijv. Pure Energie & Vandebron. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Peel en Maas prijstechnisch het meest interessant is. Ook verzamel je via de energievergelijker praktische informatie over thema’s als bijv. energiebelastingen en info over een energieneutrale woning. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Peel en Maas (www.peelenmaas.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,787
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,236
Gemiddeld verbruik: 1.509 m3 en 2.995 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 290,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Peel en Maas?

We zien best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Peel en Maas. Dit varieert van GreenChoice tot aan Essent, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 60 bedrijven. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiehunter testen. Benieuwd welke energiebedrijven actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Peel en Maas is die past bij jouw verbruik? Voer snel de privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, energie-organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Door middel van de vergelijkingstool bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Peel en Maas, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Via jouw input in de Energiehunter detecteer jij moeiteloos een energie-abonnement dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Peel en Maas

 • Vattenfall: Exclusieve kortingen
 • Essent: Eigen energiepakket samenstellen
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Greenchoice: Handige website
 • Budget Energie: Aantrekkelijke overstapkorting
 • NLE: Ook met zonnepanelen
 • Energiedirect.nl: Goede overstapbonus
 • Engie: Transparant en eerlijk
 • Oxxio: Beste overstapproces
 • Pure energie: Goede welkomstkorting
 • Powerpeers: Duidelijke website
 • Delta: Exclusieve kortingen

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van energie-organisaties en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er verscheidene beheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder in Peel en Maas betreft Enexis. Bovendien verwerkt de Gasunie aparte tarieven per regio voor het “vervoer” van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Peel en Maas is ingedeeld in gasregio 5. Dit komt overeen met een bijbetaling van €0,01366 per M3.

Stats & Facts Peel en Maas

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Peel en Maas
 • Regionummer: 077
 • Bewoners: 43316
 • Centrale postcode: 5981
 • Populaire wijk: Grashoek-Koningslust

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,787
 • Stroomtarief kwh: €0,236
 • Gem. gasverbruik: 1.509 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.995 kWh
energie-vergelijken-peel-en-maas

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Peel en Maas is dit gemiddeld zo’n 1.509 m3 + 2.995 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Dit alles werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. In algemene zin kan het uit om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu een opsomming met alle interessante aanbieders van energie. Van elk abonnement vind je voorwaarden met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Peel en Maas, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende aanbieding in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van het bedrijf. Bijv. www.energiedirect.nl of natuurlijk www.cleanenergy.nl. De nieuwe energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Peel en Maas


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €300 bonus betekenen. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter bekijk je 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Tip 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bespaartip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bezuinigadvies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Praktische tip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Peel en Maas. Zo is de besparing het grootst. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En misschien beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Peel en Maas. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij een jaarcontract krijg je elk jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans regelt de toekomstige gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste partij. Onder andere Engie, GreenChoice en UnitedConsumers. Daarnaast kies je de ingangsdatum (start levering). Je gekozen gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Via de energievergelijker bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.leonzeewolde.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lage kosten en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Peel en Maas vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Peel en Maas en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Peel en Maas

Tal van aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Peel en Maas. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen 100% transparant zijn? Kies dan de selectie “Groene stroom uit Nederland”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Peel en Maas vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Peel en Maas kennen we meerdere projectenvolledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5980, 5981, 5988, 5991. In huizenbezitter in wijk Grashoek-Koningslust, Panningen, Kessel, Maasbree, Baarlo, Meijel kan je soms heel gunstig meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Doorzoek informatie over Vattenfall overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente