Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Maasgouw

Zonder problemen energie vergelijken in Maasgouw? Aan de hand van www.energiehunter.nl doorzoek je snel en simpel alle erkende energieleveranciers als o.a. NLE en Budget Energie. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Maasgouw de beste deal heeft! Daarbij lees je op Energiehunter.nl bruikbare informatie over items als bijvoorbeeld onderwerpenen vaste of variabele tarieven. Tevens geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Maasgouw (www.gemeentemaasgouw.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,780
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,229
Gemiddeld verbruik: 1.540 m3 en 3.089 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenonder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparing loopt op tot € 285,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWelke energieleverancier kiezen in Maasgouw?

Er zijn enorm veel energieleveranciers voorhanden in Maasgouw. Van Delta tot bijvoorbeeld Engie, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 40 energie aanbieders. Deze maatschappijen gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden! Weten welke maatschappijen actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Maasgouw is in juli 2024? Geef hierna jouw eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Nederlander een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Geholpen door de energiehunter tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Maasgouw, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Middels de keuzevakjes in de tool bekijkt men zonder problemen een energieproduct dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Maasgouw

 • Vattenfall: Hoge korting
 • Essent: Met opties voor salderen
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Greenchoice: Inzicht in energiegebruik
 • Budget Energie: Aantrekkelijke cashback
 • NLE: Top klantenservice
 • Energiedirect.nl: Scherpe overstapbonus
 • Engie: Online grip op je kosten
 • Oxxio: Jaarcheck
 • Pure energie: Goede overstapbonus
 • Powerpeers: Met praktische energie-bespaartips
 • Delta: Met praktische energie-bespaartips

Wat kost energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van aanbieders en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Elke beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder in Maasgouw is Enexis. Eveneens hanteert de Gasunie individuele tarieven per regio voor het transporteren van het gas over het landelijke transportnet. Gemeente Maasgouw behoort tot gasregio 5. Dat betekent een bijbetaling van €0,01366 per M3.

Informatie over Maasgouw

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Maasgouw
 • (Net) nummer: 0475
 • Bewoners: 23757
 • Centrale postcode: 6019
 • Populaire wijk: Maasbracht

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,780
 • Stroomtarief kwh: €0,229
 • Gem. gasverbruik: 1.540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.089 kWh
energie-vergelijken-maasgouw

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Maasgouw bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.540 m3 plus 3.089 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Deze details zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracten heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. In de regel is het gunstiger om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu de totaallijst met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij ieder abonnement zoek jij specificaties over oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Maasgouw, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante actie beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Denk aan www.eneco.nl of natuurlijk www.unitedconsumers.com. Jouw toekomstige maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Maasgouw


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €320 winst geven. Evenwel, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter lees jij 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Praktische tip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Praktisch advies 3: kies een slimme thermostaat
 • Bezuinigadvies 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bespaaradvies 5: Benut de pompschakelaar

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van Energiehunter.nl raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Maasgouw. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En mogelijk krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Maasgouw. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elke 12 maanden een concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert de geselecteerde organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een beschikbare leverancier. Onder andere Vattenfall, Budget Energie of natuurlijk Energieflex. Vervolgens bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw betreffende leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Dankzij onze website achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.greenchoice.nl, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van voordelige prijzen en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Maasgouw vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Maasgouw en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Maasgouw

Een groot deel van de energiemaatschappijen leveren momenteel groene stroom in Maasgouw. Op dit front is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet elk “groene stroom” label komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Maasgouw vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Maasgouw bestaan er tegenwoordig diverse opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6019. In wijk Maasbracht, Linne, Stevensweert, Ohé en Laak, Thorn, Heel, Beegden, Wessem kan je vaak met financiële bonussen bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Limburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bekijk pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl. Doorzoek informatie over Pure Energie overstappen in juli 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente