Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Nederweert

Direct energie vergelijken in Nederweert? Met behulp van onze website ontdek je eenvoudig alle grote maatschappijen als Essent & Eneco. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Nederweert de laagste prijs hanteert. Verder check je op Energiehunter.nl waardevolle info over topics als bijv. verschillende gasregio’s en tips om te besparen op energie. Daarbij bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Nederweert (www.nederweert.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,784
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,233
Gemiddeld verbruik: 1.603 m3 en 3.215 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 430,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapserviceWat zijn de beste energieleveranciers in Nederweert?

We zien erg veel energieleveranciers actief in Nederweert. Van Budget Energie tot aanbieders zoals Eneco, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 60 energieleveranciers. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het net van Enexis. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor is de energiehunter toe te passen. Uitzoeken welke gas & stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nederweert is in juli 2024? Geef hieronderde benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas & stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Nederlander een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Middels onze vergelijker achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Nederweert, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij selecties in de Energiehunter ontdek jij verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Nederweert

 • Vattenfall: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Essent: Aantrekkelijke korting
 • Eneco: Overal beschikbaar
 • Greenchoice: Slim besparen in de app
 • Budget Energie: Eigen account
 • NLE: Scherpe welkomstkorting
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke cashback
 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • Oxxio: Duidelijke website
 • Pure energie: Verkoopt alleen wat het zelf opwekt
 • Powerpeers: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Delta: Vaste energieprijzen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom maatschappijen en de onkosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder in Nederweert is Enexis. Tevens rekent de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het transporteren van het gas via haar netwerk. Gemeente Nederweert maakt deel uit van de gasregio 5. Dit houdt in een bijbetaling van €0,01366 per M3.

Feiten over Nederweert

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Nederweert
 • (Net) nummer: 0495
 • Aantal inwoners: 16793
 • Postcode: 6031
 • Veel gezochte wijk: Nederweert

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,784
 • Stroomtarief kwh: €0,233
 • Gem. gasverbruik: 1.603 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.215 kWh
energie-vergelijken-nederweert

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Dit gaat over samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Nederweert ligt dit gemiddeld op 1.603 m3 plus 3.215 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Deze factoren bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Betreffende contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. In algemene zin loont het om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij alle contracten tref jij voorwaarden aangaande herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Nederweert, en de eventuele korting. Selecteer de partij die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte aanbieding gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Onder andere www.powerpeers.nl en www.allure-energie.nl. Jouw nieuwe energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Nederweert


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €355 bonus betekenen. Evenwel, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter lees je 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Tip 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Tip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bezuinigtip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bezuinigadvies 5: repareer je kraan als deze lekt.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Nederweert. Dan ben je het voordeligst uit. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen overstappen, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten is de stelregel: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Nederweert. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw gekozen energieleverancier het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een beschikbare partij. Bijv. Engie, NLE of HVC. Daarnaast kies je de ingangsdatum (start levering). Je betreffende leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van onze vergelijker achterhaal je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.vastelastenbond.nl, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van goedkope tarieven en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Nederweert vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Nederweert en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Nederweert

De meeste organisaties ondersteunen ondertussen groene stroom in Nederweert. Echter zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet alle groene energie is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Neem dan een filter voor “Groen uit Nederland”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Nederweert vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Nederweert zien we meerdere acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6030, 6031. Wanneer je woont in wijk Nederweert, Budschop, Ospel, Nederweert-Eind, Leveroy kan je meer en meer vrij voordelig bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl. Doorzoek informatie over Powerpeers overstappen in juli 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente