Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Leveroy

Eenvoudig energie vergelijken in Leveroy? Via onze vergelijker ontdek je snel en simpel alle bekende energieleveranciers. Voorbeelden zijn Pure Energie en Eneco. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Leveroy het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij verzamel je op onze website praktische informatie over zaken als verschillende gasregio’s en duurzame verwarmingsbronnen. Tevens geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente:Nederweert (www.nederweert.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2020€0,7770
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2020€0,2240
Gemiddeld verbruik:1.587 m3 en 3.279 kwh
Populaire aanbiederNuon

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Gemiddelde besparing van € 430,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstapWat zijn goede energieleveranciers in Leveroy?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Leveroy. Dat gaat van Delta tot aanbieders zoals Engie, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit ogenblik zijn het zo’n 45 energie aanbieders. Zij werken allemaal op basis van het net van Enexis. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor bieden wij de oplossing. Uitzoeken welke gas en stroom organisaties je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Leveroy is op dit moment? Voer gemakkelijk de benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas & stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Dankzij onze vergelijker bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Leveroy, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Door middel van filteren in onze vergelijker zoeken jullie probleemloos een energiecontract dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Leveroy

 • Nuon: Altijd scherpe acties
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Greenchoice: Diverse looptijden
 • Budget Energie: Hoge overstapbonus
 • NLE: Eenvoudig verbruik inzien
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Engie: Goede overstapbonus
 • Oxxio: Binnen 5 dagen actief
 • Pure energie: Inzicht in energiegebruik
 • Powerpeers: Online facturen bekijken
 • Delta: Energie uit Zeeland

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2020)

De pakketten van gas & stroom aanbieders en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene netbeheerders actief zijn. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder in Leveroy betreft Enexis. Eveneens hanteert de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het transport van gas via haar leidingnet. Gemeente Nederweert valt in de gasregio 5. Dit houdt in een verhoging van €0,01366 per M3.

Feiten en cijfers Leveroy

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Nederweert
 • (Regio) nummer: 0495
 • Aantal bewoners: 16793
 • Centrale postcode: 6092
 • Veel gezochte wijk: Nederweert

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,7770
 • Stroomtarief kwh: €0,2240
 • Gem. gasverbruik: 1.587 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.279 kWh
energie-vergelijken-leveroy

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met de basisinformatie. Dat betreft de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Leveroy is het gemiddelde verbruik ong. 1.587 m3 en nog eens 3.279 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze aspecten hebben effect op jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin loont het om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is een opsomming met alle grote energie aanbieders. Van alle abonnementen tref jij data m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Leveroy, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele kortingsactie beschikbaar? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van het bedrijf. Bijv. www.greenchoice.nl en ook www.energieflex.nl. Jouw aanstaande maatschappij regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Leveroy


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2020 kan in sommige gevallen wel €275 bonus betekenen. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Hieronder bieden wij 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaaradvies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Praktisch advies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bezuinigadvies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze experts raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Leveroy. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in mei 2020 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En misschien wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap is het principe: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Leveroy. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij een abonnement van 1 jaar krijg je ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt je gekozen energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Essent, Vandebron of Allure energie. Ook beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Je aankomende gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via de energievergelijker vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energieflex.nl, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Leveroy vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Leveroy en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Leveroy

Het gros van de energiemaatschappijen leveren onderhand groene stroom in Leveroy. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval de selectie “Groene stroom uit Nederland”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Leveroy vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Nederweert zien we allerlei activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6091, 6092. Als bewoner van wijk Nederweert, Budschop, Ospel, Nederweert-Eind, Leveroy kan je meer en meer vrij voordelig meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl. Lees verder alles over Engie abonnementen.