Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Ospel

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Ospel? Middels de Energiehunter check je supersnel alle bekende maatschappijen zoals NLE & Eneco. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Ospel voor jou de beste prijs heeft. Voorts vergaar je via de energievergelijker handige informatie over zaken als o.a. onderwerpenen alternatieven voor de CV-ketel. Daarbij bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente:Nederweert (www.nederweert.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2020€0,7750
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2020€0,2220
Gemiddeld verbruik:1.555 m3 en 3.279 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Gemiddelde besparing van € 315,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Ospel?

We zien erg veel energieleveranciers actief in Ospel. Van Vandebron tot Nuon, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 50 energie aanbieders. Deze leveranciers gebruiken allen de infrastructuur van Enexis. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze vergelijker gebruiken. Nieuwsgierig welke aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ospel voor jou is? Vul direct de benodigde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Dankzij de energietarievenvergelijker achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Ospel, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van filters in de vergelijkingstool check je eenvoudig een contract dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Ospel

 • Nuon: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Hoge welkomstbonus
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Greenchoice: Meerdere contracten
 • Budget Energie: Persoonlijk contact
 • NLE: grootste onafhankelijke energieleverancier
 • Energiedirect.nl: Hoge korting
 • Engie: Diverse looptijden
 • Oxxio: Goede welkomstbonus
 • Pure energie: Meerdere contracten
 • Powerpeers: Scherpe welkomstkorting
 • Delta: Goede overstapkorting

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2020)

De voorwaarden van gas & stroom aanbieders en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er allerlei netbeheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Ospel is Enexis. Daarbij gebruikt de Gasunie aparte tarieven per regio voor het gastransport over het landelijke transportnet. Gemeente Nederweert maakt deel uit van de gasregio 5. Dit mondt uit in een toeslag van €0,01366 per M3.

Informatie over Ospel

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Nederweert
 • (Net) nummer: 0495
 • Bewoners: 16793
 • Centrale postcode: 6035
 • Wijk: Nederweert

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,7750
 • Stroomtarief kwh: €0,2220
 • Gem. gasverbruik: 1.555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.279 kWh
energie-vergelijken-ospel

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je woning en gezinssituatie. Dat betreft omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Ospel gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.555 m3 plus 3.279 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Dit alles beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Inzake contractduur kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle beschikbare energie aanbieders. Bij alle contracten lees je specificaties als herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Ospel, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die klopt met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie actie beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de onderneming. Bijv. www.oxxio.nl en ook www.allure-energie.nl. Jouw nieuwe energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ospel


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in mei 2020 kan in sommige gevallen wel €350 besparen. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter bekijk je 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bezuinigadvies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaaradvies 3: dekens op de bank leggen.
 • Tip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bezuinigtip 5: combineer verschillende kleuren was

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Ospel. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in mei 2020 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En mogelijk is er sprake van een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Ospel. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij 1 jarige contracten krijg je alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak regelt je nieuwe energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een nieuwe energieaanbieder. Bedrijven als Essent, Vandebron + E-on. Daarna selecteer je wanneer het contract in moet gaan. De geselecteerde energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van Energiehunter.nl bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.energiedirect.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Middels goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Ospel vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Ospel en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Ospel

Tal van energie aanbieders ondersteunen ondertussen groene stroom in Ospel. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer dan het filter “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Ospel vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Nederweert bestaan er allerlei activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6035. Als bewoner van wijk Nederweert, Budschop, Ospel, Nederweert-Eind, Leveroy kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk details over Budget Energie pakketten.