Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Leudal

Meteen energie vergelijken in Leudal? Via deze website vergelijk je supersnel alle beschikbare maatschappijen. Je kunt denken aan Powerpeers en Engie. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Leudal de scherpste prijs kan bieden. Ook verzamel je op deze website bruikbare informatie over topics als bijv. wat een geschikt overstapmoment is en uitleg over jouw energierekening. Daarnaast geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Leudal (www.leudal.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,779
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,228
Gemiddeld verbruik: 1.525 m3 en 3.058 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle leveranciersnaast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparing loopt op tot € 500,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Leudal?

We zien steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Leudal. Dit loopt van NLE tot een speler als Oxxio, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag zijn het zo’n 40 energie aanbieders. Zij gebruiken allen de leidingen van Enexis. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de oplossing. Uitzoeken welke gas & stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Leudal is op dit moment? Vul hieronderde gevraagde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, gas & stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Aan de hand van de energiehunter tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Leudal, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Met behulp van selecties maken in de tool zoek jij zonder problemen een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Leudal

 • Vattenfall: Handige website
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Goede welkomstbonus
 • Greenchoice: Duidelijke website
 • Budget Energie: MijnBudgetEnergie account
 • NLE: Top klantenservice
 • Energiedirect.nl: Scherpe overstapbonus
 • Engie: Exclusieve kortingen
 • Oxxio: Scherpe welkomstkorting
 • Pure energie: Online account
 • Powerpeers: Goede welkomstbonus
 • Delta: Overzichtelijke contracten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van leveranciers en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders van het net actief zijn. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder in Leudal is Enexis. Vervolgens hanteert de Gasunie aparte tarieven per regio voor het gastransport via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Leudal behoort tot gasregio 5. Dat draait uit op een bijbetaling van €0,01366 per M3.

Feiten over Leudal

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Leudal
 • Netnummer: 0475
 • Bewoners: 36140
 • Hoofdpostcode: 6089
 • Lokale wijk: Heythuysen

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5
 • Gastarief M3: €0,779
 • Stroomtarief kwh: €0,228
 • Gem. gasverbruik: 1.525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.058 kWh
energie-vergelijken-leudal

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In Leudal ligt dit gemiddeld op 1.525 m3 + 3.058 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Dit alles werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Wat betreft contractduur heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het een goed idee om eens per jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle grote aanbieders + contracten. Bij ieder pakket zoek jij gegevens m.b.t. herkomst van stroom en gas, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Leudal, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire korting in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de leverancier. Denk aan www.powerpeers.nl + www.cleanenergy.nl. Jouw toekomstige aanbieder regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Leudal


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €295 besparen. Evenwel, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bezuinigtip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Praktisch advies 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bezuinigadvies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bezuinigadvies 5: check regelmatig de radiatoren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Leudal. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland geldt in beginsel: langlopende contracten zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Leudal. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel verwerkt de aanstaande gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor een beschikbare energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Vattenfall, GreenChoice of natuurlijk Huismerk energie. Daarnaast neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Je geselecteerde maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van de energievergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.greenchoice.nl, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lagere tarieven en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Leudal vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Leudal en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Leudal

Het merendeel van de maatschappijen faciliteren onderwijl groene stroom in Leudal. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet ieder groene energie contract is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan zeker weten “100% groene stroom uit NL”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Leudal vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Leudal onderscheiden we meerdere stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6088, 6089, 6093. In wijk Heythuysen, Heibloem, Roggel, Neer, Nunhem, Haelen, Buggenum, Horn, Baexem, Kelpen-Oler, Grathem, Ell, Haler, Hunsel, Neeritter, Ittervoort kan je soms tegen een gunstig tarief participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Limburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen installeren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de 5 handige bespaartips en lees info op pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Check ook Oxxio overstappen in juli 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente